«Είναι αργά για ενημέρωση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ»

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χειρίζεται το κρίσιμο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ με όρους εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Όπως υποστήριξε, σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών έπρεπε να γίνει στην αρχή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει μόνο αν υπάρξει «καθαρή και ενιαία θέση της κυβέρνησης».

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Μαρία Σπυράκη επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι χειρίζεται την υπόθεση με ανεύθυνο τρόπο.

«Δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ερήμην της, και τώρα είναι πολύ αργά για ενημέρωση».

Μεταξύ άλλων είπε ότι εάν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συγκαλέσει Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, τότε ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, θα προσέλθει για να ρωτήσει αν η θέση του δεσμεύει το σύνολο της κυβέρνησης.

Όπως επισήμανε, «δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης σε καμία άλλη περίπτωση» και επανέλαβε ότι η θέση της ΝΔ είναι σαφής για το ζήτημα της ΠΓΔΜ: «Το ελάχιστο για την κυβέρνηση είναι το Βουκουρέστι και η προτεινόμενη λύση θα πρέπει να είναι πακέτο, να περιλαμβάνει το όνομα, το εύρος της χρήσης -έναντι όλων- και τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων».

Αναφερόμενη στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται, η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Είπε πως οι πολίτες είναι ελεύθεροι να εκφραστούν και οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τι θα πράξουν.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!