Σε εξέλιξη το μίνι υπουργικό για το Σκοπιανό -Στη συνέχεια ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο -Αύριο ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Σκοπιανό, καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο απόψε στις 18:30 και αύριο θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Συσκέψεις στο Μαξίμου από το πρωί - Μίνι υπουργικό στις 15:00

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρωθυπουργός μετά το ταξίδι στο Νταβός και ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ξεκινήσει οι συσκέψεις για το Σκοπιανό. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη το μίνι υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στη σύσκεψη συμμετέχουν οι 9 υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και ένας των ΑΝΕΛ. Παρόντες είναι οι Νίκος Κοτζιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης, Ολγα Γεροβασίλη, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιάννης Δαραγασάκης, Νίκος Παππάς, Γιάννης Αμανατίδης, Γιώργος Σταθάκης και των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ. 


Ο Πάνος Σκουρλέτης φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου


Ο Γιάννης Αμανατίδης πηγαίνει στο μίνι υπουργικό

Στις 18:30 στον Παυλόπουλο, αύριο με τους πολιτικούς αρχηγούς

Στις 18:30 ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Αύριο, Σάββατο 27/1, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί κατ' ιδίαν στο μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων:

  • Στις 10:30, τον Κ. Μητσοτάκη, πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
  • Στις 12:30, την Φ. Γεννηματά, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
  • Στις 13:30, τον Δ. Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Στις 15:00, τον Σ. Θεοδωράκη, επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ
  • Στις 17:30, τον Β. Λεβέντη, πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Είδε κατά μόνας τον Καμμένο 

Νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός συνάντησε κατ' ιδίαν τον Πάνο Καμμένο, προκειμένου να τον ενημρώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό και τα επόμενα βήματα στο ονοματολογικό, στον απόηχο του Νταβός. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα ποια ήταν η στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ για το αν θα προχωρήσει κάποια λύση στο θέμα των Σκοπίων και κατά πόσο οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση του πρωθυπουργού στην οποία συμπεριλαμβάνεται, ακόμα και σε σύνθετη ονομασία, ο όρος «Μακεδονία».

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε, επίσης, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!