Η κοπή της βασιλόπιτας της ΕΠΩΦ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ωραιόκαστρο, 14/01/2018

 Με κάθε μεγαλοπρέπεια η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ έκοψε σήμερα Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 την καθιερωμένη βασιλόπιτά της στον πολυχώρο ROSE GARDEN στο Παλαιόκαστρο του δήμου Ωραιοκάστρου.
Πλήθος κόσμου, μέλη και φίλοι του συλλόγου, προσήλθαν στην εκδήλωση προσφέροντας μάλιστα και εδέσματα τα οποία διατέθηκαν στη συνέχεια στους παρευρισκόμενους.
Η εκδήλωση άρχισε με τα ποντιακά κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από τη χορωδία της ΕΠΩΦ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Παύλου Τσακαλίδη. Η ίδια χορωδία απέδωσε τα κάλαντα της Ικαρίας υπό τη διεύθυνση της μαέστρου δ. Δήμητρας Ζησέκα.
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατήρ Εμμανουήλ Κοντάκης.
Οι επτά μικροί λυράρηδες του συλλόγουυπό την καθοδήγηση του δάσκαλου τους μουσικού κ. Θόδωρου Κοτίδη παρουσίασαν ένα μικρό μέρος της δουλειάς που επιτελούν στο σύλλογο, ενθουσιάζοντας το κοινό.
Οι τυχεροί της εκδήλωσης ήταν:
1)      Από τη μεγάλη βασιλόπιτα: το τμήμα της Τράπεζας αίματος της ΕΠΩΦ και το δώρο (βιβλίο του Χ. Σαμουηλίδη: Η αυτοκρατορία της Τραπεζούντας) παρέλαβε η υπεύθυνη του τμήματος και μέλος Δ.Σ. της ΕΠΩΦ κ. Γεωργία Πετρίδου.
2)      Από τα βασιλοπιτάκια ενηλίκων τυχερή η κ. Θεοδώρα Ευθυμιάδου, μέλος της χορευτικής ομάδας ποντιακών χορών της ΕΠΩΦ.
3)      Από τα βασιλοπιτάκια των παιδιών τυχερός ο Στάθης Ορφανίδης, ο οποίος παρέλαβε δωροεπιταγή αξίας είκοσι (20,00) ευρώ από το βιβλιοπωλείο Scripta Ωραιοκάστρου.

Στο ενδιάμεσο η ΕΠΩΦ απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε άτομα εκτός Δ.Σ. τα οποία συμπαραστάθηκαν ενεργά το σύλλογο. Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. τίμησε λοιπόν τον Χρήστο Τσαραμπουλίδη και τον Γιάννη Συμεωνίδη. Το παράδειγμά τους ευελπιστούμε να βρει πολλαπλάσιους μιμητές.
Η τελετή έκλεισε με ποντιακούς χορούς. Στη λύρα ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης, στο νταούλι ο Αλέξης Ανδρεάδης, στο τραγούδι ο Θόδωρος Κοτίδης. Έπαιξε επίσης λύρα ο κ. Βασιλειάδης.
Τη σημερινή εκδήλωση της ΕΠΩΦ, εκτός από τους πολυάριθμους φίλους και μέλη της, τίμησαν με την παρουσία τους και οι :
1)      Από την κεντρική πολιτική σκηνή : ο βουλευτής ΝΔ της Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης
2)      Από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σωτήριος Μπάτος
3)      Από το δήμο Ωραιοκάστρου: Αστέριος Γαβότσης- Δήμαρχος, Λάκης Σημαιοφορίδης- Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, Πέτρος Αταμιάν- Αντιδήμαρχος, Ευάγγελος Χατζηαντωνίου- Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας επιτροπής παιδείας, Παντελής Πορφυριάδης- Πρόεδρος δευτεροβάθμιας επιτροπής παιδείας, Χριστίνα Βαμβάκη- Λιμπατέ- Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΩ, Αθανάσιος Καρύδης, Θωμάς Δίγκαλης και Ανέστης Πολυχρονίδης- Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νέλλυ Δελλή και Στέλλα Ίννου- τοπικοί σύμβουλοι Ωραιοκάστρου.
4)      Από τους τοπικούς συλλόγους: Βασίλης Ιακωβίδης- Πρόεδρος Εμπορικού συλλόγου Ωραιοκάστρου, Βασίλης Ζουμπουλίδης- Μέλος Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, Ντίνα Μαρκοπούλου- Πρόεδρος ΜΑΠΩ Κεραυνός, Ελισάβετ Κουζιώρτη- Πρόεδρος ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ, Μαρία Ιωαννίδου- Πόεδρος Φιλοζωικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου.
5)      Από τον οργανωμένο ποντιακό χώρο: Γιώργος Κυριακού- μέλος Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιάννης Τελίδης- ταμίας ΣΠοΣ Ν. Θεσσαλονίκης της ΠΟΕ και πρόεδρος του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας- Συκεών, Μένη Νικοδημοπούλου- πρόεδρος ποντιακού συλλόγου Μενεμένης, Θεοδώρα Σεμερτζίδου- πρόεδρος συλλόγου ποντίων Ελευθερίου- Κορδελιού.

Τελειώνοντας, θεωρούμε ηθική μας υποχρέωση να ευχαριστήσουμε κατ αρχήν όλους και όλες που μας προσέφεραν τα εδέσματα της σημερινής εκδήλωσης. Πάνω από όλα όμως να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας:
1)      Πολυχώρος εκδηλώσεων ROSE GARDEN για την επί σειρά πολλών ετών δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας αλλά και των πολλαπλών παροχών.
2)      Κατάστημα MOUSSES Ωραιοκάστρου για την δωρεά αναψυκτικών και νερού.
3)      Γαλακτοβιομηχανία ΛΥΚΑΣ ΑΕ για τη δωρεά φιαλών ΑΡΙΑΝΙ.
4)      Βιοτεχνία γαλακτοκομικών Ιορδάνη Παπαδόπουλου για τη δωρεά φιαλών ΚΕΦΙΡ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ                            ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!