Δείπνο Τσίπρα-Ιερώνυμου στον απόηχο των προτάσεων Νίμιτς 

Σημειωτέον ότι οι δύο άνδρες είχαν ανταλλάξει επιστολές, με τον κ. Ιερώνυμο να απορρίπτει, εκ μέρους της Ιεραρχίας, την χρήση του όρου "Μακεδονία" και να θέτει το ζήτημα της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης "μακεδονικής" Αρχιεπισκοπής Οχρίδας. Ο Αλέξης Τσίπρας, στη δική του απαντητική επιστολή, είχε διαβεβαιώσει τον αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει με εξαιρετική ευαισθησία στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης το εκκλησιαστικό θέμα, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι εξωτερική πολιτική χαράσσει η κυβέρνηση και πως οι ρόλοι είναι διακριτοί.

Πριν αναχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου για την Αρχιεπισκοπή, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. Η συνάντηση των δύο ανδρών κράτησε 1,5 ώρα, ενώ η Αθήνα ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τις πληροφορίες για τις προτάσεις ονοματοδοσίας που έχουν δημοσιεύσει ΜΜΕ της πΓΔΜ. "Ουδέν σχολιον", ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του κ. Κοτζιά, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!