Το νέο βιβλίο για το Ντόναλντ Τραμπ βάζει φωτιά στον Λευκό Οίκο

Ήδη τα πρώτα αποσπάσματά που δημοσιεύει ο βρετανικός Guardian του είναι αποκαλυπτικά και προκαλούν πονοκέφαλο. Το βιβλίο υπογράφει ο βιογράφος του Ρούπερτ Μέρντοχ Μάικλ Γουλφ, ενώ πρόσωπο κλειδί είναι ο Στιβ Μπάνον, ο αμφιλεγόμενος πρώην στενός συνεργάτης του Αμερικανού Προέδρου.

Όπως αναφέρει ο Μπάνον, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ διέπραξε «προδοσία», καθώς συναντήθηκε με τη Ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, η οποία θα του έγινε πληροφορίες για την Χίλαρι Κλίντον πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

«Τα τρία σημαντικότερα πρόσωπα της εκστρατείας σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να συναντηθούν με μια ξένη κυβέρνηση στον ουρανοξύστη Τραμπ, στην αίθουσα συσκέψεων του 25ου ορόφου, χωρίς την παρουσία δικηγόρων. Δεν είχαν δικηγόρους» λέει ο Μπάνον στον Μάικλ Γούλφ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το βιβλίο Η κόρη του Προέδρου των ΗΠΑ, Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, έχουν κάνει συμφωνία για το ποιος από τους δυο θα είναι στο μέλλον υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Γουλφ γράφει στο βιβλίο του: «Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος δεν θα είναι η Χίλαρι Κλίντον αλλά η Ιβάνκα Τραμπ».

Ο Γουλφ γράφει πως κανείς από το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, δεν πίστευε πραγματικά ότι μπορεί να αναδειχτεί νικητής των εκλογών ωστόσο συμμετείχαν στην εκστρατεία για την δική του προβολή στα ΜΜΕ. Μάλιστα, το σενάριο της νίκης δεν άρεσε καθόλου στην Μελάνια, που ήταν τρομοκρατημένη και με την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων ξέσπασε σε κλάματα, τα οποία δεν ήταν κλάματα χαράς. Στο ίδιο απόσπασμα αναφέρεται, ακόμη, ότι ο Τραμπ Τζούνιορ είπε σε έναν φίλο του ότι ο πατέρας του έμοιαζε με φάντασμα όταν κατάλαβε ότι θα κερδίσει τις εκλογές.

Ακόμη, το βιβλίο αποκαλύπτει τον καβγά του Ντόναλντ Τραμπ, με τις μυστικές υπηρεσίες καθώς θέλησε να βάλει μια έξτρα κλειδαριά στο δωμάτιο του, το οποίο ήθελε μόνος του να τακτοποιεί και έβαζε τις φωνές σε όποιον από το προσωπικό άγγιζε τα πράγματά του. Ειδικά, κανείς δεν ήθελε να αγγίζει την οδοντόβουρτσα του καθώς τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί να πέσει θύμα δηλητηρίασης. Τέλος, ο συγγραφέας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία μένουν σε ξεχωριστά δωμάτια με τις σχέσεις τους να μην είναι καθόλου "θερμές".

Το βιβλίο έχει βασιστεί σε περισσότερες από 200 συνεντεύξεις, ενώ περιλαμβάνει συζητήσεις τόσο με τον πρόεδρο όσο και με ανώτερους αξιωματούχους του.

Η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στα όσα αναφέρει ο Στιβ Μπάνον ήταν μάλλον ειρωνική. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε δήλωσή του, ανέφερε «Όταν απολύθηκε δεν έχασε μόνο τη δουλειά του, αλλά και το μυαλό του».

(Πηγή: theguardian, AP Photo/Evan Vucci)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!