Κυβερνητικές διεργασίες για το Σκοπιανό


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα προεδρεύσει σύσκεψης με τους βασικούς υπουργούς, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, αλλά και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, προκειμένου να συμφωνηθεί ευθύς εξαρχής με ποια τακτική θα εισέλθει στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια η Αθήνα.
Εξάλλου, η δημόσια απόρριψη, εκ μέρους του Πάνου Καμμένου, τυχόν «σύνθετης ονομασίας» με χρήση του όρου «Μακεδονία», έχει πυροδοτήσει σενάρια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, ενώ ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει ζήτημα δεδηλωμένης. Στόχος, λοιπόν, του Αλέξη Τσίπρα είναι να συμφωνηθούν οι βασικές παράμετροι της διαπραγμάτευσης, αλλά και η επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης έως ότου οι δύο χώρες καταλήξουν σε μία κοινή πρόταση που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Άλλωστε, στην περίπτωση που υπάρξει καταρχήν συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων για μία πρόταση λύσης, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι δύσκολα κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης θα αναλάβει το ιστορικό βάρος ενός νέου ναυαγίου. Ταυτοχρόνως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ουδόλως αποκλείεται να υπάρξει και μεταστροφή στην στάση του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αν η πρόταση λύσης «περάσει» από Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και εμφανιστεί ως πλειοψηφική στην πολιτική σκηνή και στην ελληνική κοινωνία.
Εντωμεταξύ, το καλό κλίμα που διαμορφώνεται μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ επιβεβαιώνεται καθημερινά: μετά την επιλογή του πρωθυπουργού της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ, να περάσει την Πρωτοχρονιά στην Θεσσαλονίκη, ως προσκεκλημένος του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, χθες έγινε γνωστό πως ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Νίκος Κοτζιάς τηλεφώνησαν στον κ. Ζάεφ για να του ευχηθούν. Συν τοις άλλοις, δεν αποκλείεται στα τέλη του μήνα, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ο Αλέξης Τσίπρας να έχει τετ α τετ με τον Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να τροχιοδρομήσει η διαδικασία επίλυσης του Μακεδονικού στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο.
Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr

Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!