Η ΕΛ.ΑΣ. περνούσε χειροπέδες σε δύο Μολδαβούς για τα επιθέσεις στα ΑΤΜ και στα Πετράλωνα ανατίναζαν μηχάνημα

Την ώρα που στην Αστυνομία προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων για τις ληστείες με έκρηξη σε ΑΤΜ, η συμμορία χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά στα Πετράλωνα. 

Τι και αν η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και προχώρησε στη σύλληψη δύο Μολδαβών οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε μια από τις τρεις σπείρες που ανατινάζει ΑΤΜ, τα ξημερώματα στα Πετράλωνα σημειώθηκε έκρηξη σε ΑΤΜ έξω από ΕΛΤΑ στη συμβολή των οδών Φυλασίων και Κειριαδων.

Υπενθυμίζεται πως από τον Αύγουστο έως το Δεκέμβριο οι συμμορίες που ανατινάζουν τα ΑΤΜ και αρπάζουν τις κασετίνες με τα μετρητά έχουν πραγματοποιήσει 90 επιθέσεις. 55 στην Αττική και 35 στην επαρχία. 

Με τη μέθοδο Plofkraak ανατινάζουν τα ΑΤΜ 

Η μέθοδος Plofkraak χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από Ρουμάνους διαρρήκτες σε ΑΤΜ, καθώς είχαν διακρίνει πως είναι μικρότερο ρίσκο από το να χτυπούν μέσα σε τράπεζα. Τη μέθοδο αυτή φαίνεται πως αντιγράφουν πλέον και άλλοι ληστές.

Οι δράστες συνδέουν φιάλες υγραερίου με λάστιχα ποτίσματος ή άλλα ειδικά λάστιχα. Τοποθετούν τη μία άκρη του λάστιχου μέσα στη σχισμή του ΑΤΜ από την οποία βγαίνουν τα χρήματα. Η άλλη άκρη είναι συνδεδεμένη με την μπουκάλα.

Στη συνέχεια, ανοίγουν τη στρόφιγγα του αερίου και το διοχετεύουν στο εσωτερικό του ΑΤΜ. Τελευταίο βήμα τους είναι να προκαλέσουν έκρηξη, συνήθως με ηλεκτρικά καλώδια που έχουν κολλήσει στο λάστιχο και τα οποία έχουν γυμνωθεί στις άκρες τους. Η ανάφλεξη που προκαλείται μέσω των καλωδίων (με τη βοήθεια μπαταρίας) έχει ως αποτέλεσμα την έκρηξη.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!