Κόντρα Σταθάκη – Μπακογιάννη για κατασχέσεις – πλειστηριασμούς

Η κυρία Μπακογιάννη κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι προχωρεί σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς «με μηδενική προστασία της λαϊκής κατοικίας, όπως συνηθίζει να τη λέει ο ΣΥΡΙΖΑ». Ανέφερε, μάλιστα, ότι υπάρχει «πολύ μεγάλο θέμα» με τις κατασχέσεις για χρέη στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία. «Έχουμε 1.000 κατασχέσεις την ημέρα. Ένας στους δύο Έλληνες χρωστάει σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Καταλαβαίνετε τι κάνετε;» διερωτήθηκε και χαρακτήρισε «τερατώδες» να γίνονται κατασχέσεις για ποσά ύψους 500 ευρώ.

Απαντώντας ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, που είχε νομοθετήσει για το ζήτημα στο παρελθόν ως υπουργός Οικονομίας κατήγγειλε την κυρία Μπακογιάννη ότι δεν γνωρίζει τις διατάξεις του νόμου όταν μιλά για «μηδενική προστασία». «Εκπλήσσομαι ! Με κοινοβουλευτική παρουσία τόσων δεκαετιών να αγνοεί η κυρία Μπακογιάννη τη νομοθεσία που ισχύει» είπε.

Εξήγησε, δε ότι ο νόμος Σταθάκη προστατεύει όχι μόνο τα στεγαστικά δάνεια αλλά και τα χρέη σε εφορία και σε ασφαλιστικά ταμεία. Ως προς τα στεγαστικά τόνισε ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 η πρώτη κατοικία προστατεύεται για ετήσιο εισόδημα ύψους 40.350 ευρώ και αντικειμενική αξία έως 280.000 ευρώ. Θύμισε ακόμη ότι με το νέο νόμο υπάγονται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έμποροι. Προανήγγειλε δε σκωπτικά ότι θα καταθέσει το σχετικό νόμο στα πρακτικά της Βουλής για να το διαβάσει η κυρία Μπακογιάννη.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!