Εκτέλεσαν τον Βασίλη Στεφανάκο

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης


Νεκρός έπεσε το απόγευμα της Τετάρτης (στις 19.10) ο Βασίλης Στεφανάκος. Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι η δολοφονία έγινε ως εξής: Το θύμα βρισκόταν εντός του οχήματός του, επί της Λεωφόρου Αθηνών και Γεωργίου Παπανδρέου, στο Δάσος Χαϊδαρίου, όταν μια μηχανή λευκού χρώματος στην οποία επέβαιναν δύο άτομα, φορώντας κράνη, προσέγγισε το όχημα.

Ένας από τους επιβαίνοντες άνοιξε την πόρτα του οχήματος και χρησιμοποίησε καλάσνικοφ, βάλλοντας κατά του Βασίλη Στεφανάκου με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του. Σημειώνεται ότι το όχημα του θύματος, τύπου BMW, είναι θωρακισμένο.

Στο σημείο βρίσκονται τουλάχιστον 22 κάλυκες και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ο 57χρονος Στεφανάκος κατευθυνόταν προς το σπίτι του με το αυτοκίνητο του, όταν η λευκή μηχανή μεγάλου κυβισμού σταμάτησε, οι δράστες τον γάζωσαν, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Κοντά στο σημείο υπάρχει μάντρα αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του θύματος.







Διακρίνονται στην άσφαλτο οι κάλυκες



Το σημείο της δολοφονίας

Η λευκή μηχανή των δραστών ήταν κλεμμένη από την περιοχή της Ηλιούπολης από τον Δεκέμβριο του 2017.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών κάνουν λόγο πως η δολοφονία Στεφανάκου που βοά πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ενδεχομένως να σχετίζεται με πρόσφατη υπόθεση δολοφονίας. Βεβαίως πρόκειται για τις πρώτες εκτιμήσεις που είναι δύσκολο να διασταυρωθούν άμεσα.

Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο zougla.gr ανέφεραν πως ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα προσθέτοντας ότι από την έρευνα στο σημείο της δολοφονίας ίσως εντοπιστούν στοιχεία που να βοηθήσουν τους αστυνομικούς να φτάσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Στεφανάκος



Πρόκειται για τον πιο γνωστό βαρυποινίτη της χώρας μας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι, ενώ είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός στην εντυπωσιακή απόδραση με ελικόπτερο του Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές Κορυδαλλού ανέπτυξε σχέσεις με μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που σε παλιότερη ανακοίνωσή τους έγραφαν: «Τη φιλία αυτή θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο γιατί δεν χωράει σε ταμπέλες ‘τρομοκρατών’ ή ‘ποινικών’ που μας αποδίδουν τα δικαστήρια και τα δημοσιεύματα».

Η σύλληψή του Στεφανάκου είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2008 στο Χαϊδάρι. Τον Αύγουστο του 2016 είχε αποφυλακιστεί. 


Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!