Χωρίς πλοία, μετρό, τραμ αύριο -Τρίωρη στάση στον Ηλεκτρικό

Το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα για το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, ξεσηκώνοντας σάλο αντιδράσεων στις κοινωνικές ομάδες που «ακουμπά».

Έτσι, κινητοποιήσεις για αύριο, Παρασκευή 12/1, έχουν ήδη προαναγγείλει ΠΝΟ και εργαζόμενοι στα Μέσα Mαζικής Μεταφοράς, με αποτέλεσμα η χώρα να μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και η Αθήνα χωρίς μετρό, τραμ,  και τρεις ώρες χωρίς Ηλεκτρικό.  

24ωρη απεργία της ΠΝΟ

Η ΠΝΟ αποφάσισε για αύριο την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της τονίζει πως η διοίκηση της Ομοσπονδίας διαπιστώνει «για πολλοστή φορά ότι, δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός κόσμος όχι μόνο δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, όχι μόνο δεν υπάρχει η οποιαδήποτε βούληση για την επίλυσή τους, παρά τις συνεχείς και κενές περιεχομένου υποσχέσεις τους, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα διαρκώς νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ' εντολή του τρίτου μνημονίου».

«Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η συνεχής παραβίαση των ΣΣΕ σχετικά με τον χρόνο και τρόπο καταβολής και υπολογισμού των δεδουλευμένων αποδοχών, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα» προσθέτει, στην ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Χωρίς μετρό, τραμ,  η Αθήνα

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό της Αθήνας αναμένεται αύριο, Παρασκευή, λόγω της 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι μηχανοδηγοί στις γραμμές 2 & 3 του Μετρό αναμένεται να τραβήξουν χειρόφρενο, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που, μεταξύ άλλων, απαιτεί να υπάρχει πλειοψηφία στις αποφάσεις για απεργίες.

«Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ και προσθέτει πως «η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού». Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια, «διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην επιθετική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ.

Σε 24ωρη απεργία, όμως, προχωρούν και οι εργαζόμενοι στο τραμ. 

Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό θα πραγματοποιήσουν αύριο τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00 και θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου. 

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα αν θα προχωρήσουν σε απεργία.

Απεργούν και γιατροί-υγειονομικοί

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο και οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ στάση εργασίας αναμένεται να κάνουν κάνουν οι υγειονομικοί, οι οποίοι κινητοποιούνται ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Το πλήρες κείμενο και το διεκδικητικό πλαίσιο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην απεργιακή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: «Η κυβέρνηση με τις γνωστές διαδικασίες fast-track φέρνει στην Ολομέλεια της Βουλής, την Παρασκευή 12/1, νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο 600 σελίδων με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης «αξιολόγησης».

Νέα ασφυκτικά μέτρα «δημοσιονομικής προσαρμογής» και καταστολής των αγώνων με προμετωπίδα το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία. Επέκταση των πλειστηριασμών, νέος πέλεκυς στα οικογενειακά επιδόματα πολύτεκνων, στο επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στο δημόσιο, στα επιδόματα αναπηρίας.

Βάζουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στην οργάνωση των αγώνων. Δεν είναι τυχαίο ότι το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος ξεκινάει από το πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, από τους χώρους δουλειάς, εκεί που οργιάζει η τρομοκρατία και η αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις.
Δείχνουν τι είναι αυτό που τους φοβίζει πραγματικά. Ας αναρωτηθεί ο καθένας από εμάς. Αφού «με την απεργία δε βγαίνει τίποτα» γιατί θέλουν να ξεμπερδεύουν με το απεργιακό δικαίωμα;

Μία είναι η απάντηση.

Θέλουν να φιμώσουν αυτούς που αντιστέκονται, που διεκδικούν, που δεν κλείνουν τα μάτια τους σε αυτό που συμβαίνει δίπλα τους. Θωρακίζουν το αντεργατικό τους οπλοστάσιο για να έχουν λυμένα τα χέρια τους και να περνάνε μέτρα σε βάρος μας χωρίς να υπάρχουν αντιστάσεις και διεκδικήσεις. Να μην τους το επιτρέψουμε».

24ωρη και η ΕΙΝΑΠ

Υπενθυμίζεται ότι 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση έχουν ανακοινώσει και οι νοσοκομειακοί γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά.

Κινητοποιήσεις από την ΠΟΕΔΗΝ τη Δευτέρα

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ όπως ανακοίνωσε, προκήρυξε «3ωρη Στάση Εργασίας την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Συμμετέχει στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ ώρα 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα άλλα Συλλαλητήρια που οργανώνει σε όλη τη χώρα, με αίτημα την απόσυρση του βάρβαρου, αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της 3ης Αξιολόγησης».

Ακολούθως θα συνεδριάσει το γενικό της συμβούλιο στις 12/1 για να προσδιορίσει τη στάση της για το επόμενο διάστημα.

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην απεργία 

Το ΠΑΜΕ που εδώ και δυο ημέρες έχει ξεκινήσει τα αιφνιδιαστικά ντου του, στο υπ.Εργασίας και στο Μέγαρο Μαξίμου στη συνέχεια, εξέδωσε ανακοίνωση, κάλεσμα συμμετοχής στις αυριανές κινητοποιήσεις. 

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ «καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση.

Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Βγαίνουμε από αύριο στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, ως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα.

Το ΠΑΜΕ καλεί επίσης συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή, 12 Γενάρη, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής».

iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Jge0W9moRiM" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen>

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!