Ο Γαβρόγλου καταργεί κάποιες σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό και προκαλεί αντιδράσεις


Μια κατηγορία από τα ταξίδια μαθητών στο εξωτερικό καταργεί με απόφασή του ο Κώστας Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, καταργούνται οι μετακινήσεις μαθητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο εξωτερικό στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Το υπουργείο προχώρησε σε αυτήν την κίνηση ώστε να μην αδικούνται κάποιοι μαθητές που αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε αυτά τα ταξίδια.

Η απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων που πλήττονται περισσότερο από αυτή την εξέλιξη, καθώς στήριζαν πολλά προγράμματά τους σε αυτά τα ταξίδια.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι μετακινήσεις μαθητών στα πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων δεν καταργούνται και θα συνεχιστούν κανονικά.

Επίσης αναφέρει ότι πλέον θα επιτρέπει τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές και τις αδελφοποιήσεις μόνο με ελληνικά σχολεία της ομογένειας και όχι της κάθε χώρας, όπου θα είχαν τα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και άλλα εκπαιδευτικά συστήματα.

Με πληροφορίες από Σκάι

Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!