Επιμένει η Άγκυρα για έκδοση των «οκτώ»

Το αίτημά της για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016, επαναδιατύπωσε η Άγκυρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ επανέλαβε ότι η Άγκυρα αναμένει «το συντομότερο δυνατόν» την έκδοση των «οκτώ».

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα που κατέθεσε η κυβέρνηση για έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να «παγώσει» τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό.

Η αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε κατά της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι στην απόφαση υπάρχει η αναφορά «να απέχει η Διοίκηση από κάθε ενέργεια σκοπούσα στην εξαναγκασμένη αναχώρηση του Τούρκου από τη χώρα», γεγονός που σημαίνει πως η χώρα μας δεν μπορεί να τον εκδώσει.

Ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, ο οποίος συνελήφθη μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών να κάνει δεκτή την προσφυγή του ελληνικού Δημοσίου, κρατείται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και αναμένεται να μεταφερθεί και πάλι στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου θα παραμείνει ως διοικητικά κρατούμενος.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!