Κάλεσμα συστράτευσης Γιώργου Λίλτση για το παρόν και το μέλλον του δήμου Παύλου Μελά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κάλεσμα συστράτευσης Γιώργου Λίλτση για το παρόν και το μέλλον του δήμου Παύλου Μελά

Κάλεσμα συστράτευσης με την «αναΤΡΟΠΗ δήμου Παύλου Μελά»  όλων των δημοτικών παρατάξεων για τη δημιουργία ενός δήμου σύγχρονου, ενός δήμου «πρότυπο» που θα έχει στο επίκεντρό του τον πρώτα τον πολίτη, την επίλυση των προβλημάτων του και το δίκαιο απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, Γιώργος Λίλτσης κατά την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου, πολιτών του δήμου Παύλου Μελά, εκπροσώπων φορέων και αυτοδιοικητικών στο «Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης».
Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων της παράταξης  εντός και εκτός... δημοτικού συμβουλίου στελέχη της «αναΤΡΟΠΗΣ» τόνισαν πως τη χρονιά που πέρασε (2017) εκδόθηκαν συνολικά 29 τεκμηριωμένα δελτία τύπου και κατατέθηκαν προς τη διοίκηση του δήμου 43 ερωτήσεις από τις οποίες απαντήθηκαν από το δήμαρχο μόλις οι εννέα.
Μέσα από ένα διαδραστικό δρώμενο (θεατρικό) μέλη της παράταξης καυτηρίασαν την υπάρχουσα κατάσταση στο δήμο Παύλου Μελά και αναφέρθηκαν στα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Κατά την σύντομη εισήγησή του ο υποψήφιος δήμαρχος ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι ανανεωτική, δημιουργική και να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των πολιτών.
«Ο δήμος μας, αντιμετωπίζει πολλά και χρόνια προβλήματα, τα οποία ζητούν άμεσα λύσεις και καλούμαστε όχι σαν θαυματοποιοί, που δεν είμαστε άλλωστε, αλλά με την συστηματική δουλειά μας και την οργάνωση των υπηρεσιών, να κάνουμε μικρά και μεγάλα θαύματα κάτι που εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε βάλει σαν στόχο και θα συνδράμουμε προς σε αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. Λίλτσης χαρακτηριστικά.
Τόνισε: «Κανείς δεν βρίσκεται μαζί μου για να πάρει, αλλά για να δώσει. Και ο τόπος το έχει ανάγκη και το χρειάζεται και είμαι αποφασισμένος να του το προσφέρουμε».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ Παύλου Μελά» η διοίκηση του δήμου έχει αποτύχει, καθώς δεν διαθέτει στόχους, τα προβλήματα δεν λύνονται και η διαχείριση της καθημερινότητας που γίνεται είναι αναποτελεσματική.
«Η διοίκηση είναι ΛΙΓΗ» σημείωσε με νόημα ο κ. Λίλτσης.
Όπως είπε, η πόλη είναι κακοφωτισμένη, το οδικό δίκτυο κακοσυντηρημένο, οι λακκούβες και οι κακοτεχνίες κάνουν πάρτυ, δεν υπάρχει συγκοινωνία που να εξυπηρετεί τους πολίτες με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του δήμου.
«Και που οφείλονται όλα αυτά! Στην σημερινή ανίκανη διοίκηση! Μια εύκολη δικαιολογία, είναι πάντα η κρίση και η οικονομική αδυναμία, στην οποία τα φορτώνουν όλα, στην προσπάθειά τους να καλύψουν την μεγάλη τους ανικανότητα» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος σε παραδείγματα ο κ. Λίλτσης είπε ότι για το 2018 το κονδύλι της διοίκησης για τους απόρους είναι μηδενικό και το αντίστοιχο για τις δημόσιες σχέσεις του δημάρχου ανέρχεται στις 18.000 ευρώ.
Όπως σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά πολλά ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονται για την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν χαθεί από τον τόπο μας εξαιτίας της απουσίας προτάσεων.
Ο κ. Λίλτσης κατηγόρησε τη διοίκηση για απευθείας αναθέσεις  σε άσκοπες αγορές και μελέτες που πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων.
Δήλωσε δικαιωμένος για τη στάση που κράτησε ο ίδιος και η παράταξη «αναΤΡΟΠΗ Παύλου Μελά» σε ο,τι αφορά την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον δήμο. Είπε πως η σύμβαση που κλήθηκε να ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο ήταν γραμμένη στο γόνατο και δεν έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση.  «Κατάφεραν να δώσουν για αντάλλαγμα 83 διαμερίσματα από την περιουσία του δήμου, που απέκτησε από τον κοινωνικό συντελεστή. Λίγο πολύ 4 έως 5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η πράξη για το στρατόπεδο, δεν λέγεται παραχώρηση, αλλά εφόσον πληρώνουμε, λέγεται χρονομίσθωση, δηλαδή πληρώσαμε για να έχουμε την χρήση για ένα χρονικό διάστημα» δήλωσε και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα που αποδόθηκε στο δήμο Καλαμαριάς χωρίς κανένα αντάλλαγμα.
Ο κ. Λίλτσης μίλησε επίσης για την επιπλέον ανασφάλεια που δημιούργησε στους πολίτες  το κλείσιμο του ΙΖ Αστυνομικού Τμήματος Σταυρούπολης.

Προανήγγειλε μάλιστα την έναρξη ενός κύκλου ημερίδων μέσα στο 2018 για την ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με το πρόγραμμα της «αναΤΡΟΠΗΣ» το οποίο θα συνδιαμορφωθεί με τους κατοίκους.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!