Συνελήφθη ο Τούρκος στρατιωτικός μετά την αναστολή της χορήγησης ασύλου

Υπό προσωρινή κράτηση, με απόφαση του Τμήματος Αλλοδαπών, τέθηκε ο Τούρκος αξιωματικός, μετά την απόφαση του Εφετείου για προσωρινή αναστολή του ασύλου που του είχε χορηγηθεί.

 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, το Διοικητικό Εφετείο έκανε δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης για χορήγηση προσωρινής διαταγής και αποφάσισε την προσωρινή αναστολή του ασύλου που δόθηκε στον έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα.

 

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το αίτημα γίνεται δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού. Η εν λόγω αναστολή έχει ισχύ έως τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε το δικαστήριο θα αποφανθεί επί της ουσίας της υπόθεσης.

 

Παράλληλα, η προσωρινή διαταγή αναφέρει ότι η διοίκηση (κράτος) θα απέχει από κάθε ενέργεια που στοχεύει στην αναχώρηση του Τούρκου από την Ελλάδα.

 

Ο Τούρκος στρατιωτικός θα οδηγηθεί και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου, ως διοικητικά κρατούμενος.

 

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα του ασύλου που δόθηκε στον Τούρκο αξιωματικό προκάλεσε αντιδράσεις και συγκρούσεις τόσο στα ενδότερα της κυβέρνησης όσο και στην πολιτική σκηνή της χώρας με τον ξένο Τύπο να γράφει ότι οι ΗΠΑ πιέζουν τον πρωθυπουργό για το θέμα του ασύλου.

 

Η κυβέρνηση είχε ζητήσει ακύρωση του ασύλου που είχε εγκριθεί από την αρμόδια δευτεροβάθμια επιτροπή για τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο είχαν φτάσει στην Αλεξανδρούπολη οι οκτώ αξιωματικοί, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!