Δύναμη Δημιουργίας - Νέα Πρόταση¨ΟΧΙ στον κιτρινισμό και την προχειρότητα

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ

     Με αφορμή την ανάρτηση κίτρινων, ψευδών και κατευθυνόμενων ειδήσεων σε τοπικό ενημερωτικό -υποτίθεται- blog του Δήμου Ωραιοκάστρου, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

     Η παράταξη μας πιστεύει βαθύτατα στην ελευθερία του λόγου η οποία κατοχυρώνεται ως συνταγματικό δικαίωµα, δηλαδή ως ελευθερία της γνώµης, τόσο του τύπου -των ενημερωτικών blogs, των ομάδων, κ.ά.- όσο και της ελευθερίας έκφρασης του κάθε πολίτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα στην κοινωνία.
Άλλωστε εμείς αγωνιστήκαμε γι’ αυτό το δικαίωμα, όταν επιχειρήθηκε από τη νυν διοίκηση να αποκλειστούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης από τα δημοτικά συμβούλια με τη ψήφιση νέου κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, πετυχαίνοντας μάλιστα, μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση, την κατάργηση αυτής της διάταξης.
     Σταθήκαμε δίπλα στον διαχειριστή γνωστού τοπικού ενημερωτικού site (Στ. Κελεσίδης) όταν η διοίκηση και ο τότε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε και προκάλεσε την προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα, όπου και με την δική μας παρουσία και στήριξη αφέθηκε ελεύθερος.
Αντιδράσαμε ακόμα στην απαίτηση του δημάρχου να κλείνουν τα μικρόφωνα και να οδηγούνται εκτός δημοτικού συμβουλίου επαγγελματίες δημοσιογράφοι (Κων. Παπαδάκης), μέλη της Ενώσεως Συντακτών, για να μη καταγράψουν σκληρές αλήθειες σε πολύ σημαντικά θέματα.
     Συμμετέχουμε καθημερινά στις διεργασίες και την ελεύθερη ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών μέσα στην κοινωνία. Πιστεύουμε ακράδαντα στο δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζεται ελεύθερα, έστω και αν αυτά που γράφονται κάποιες φορές μας αδικούν κατάφορα. Θεωρούμε επίσης, πως οι επιθέσεις και τα εξώδικα εναντίον δημοσιευμάτων όχι μόνο είναι αχρείαστα, καθώς ανατροφοδοτούν και διαφημίζουν τη ψευδή πληροφορία, αλλά και δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη κοινωνία μας.
     Οφείλουμε όμως σαν υπεύθυνοι πολίτες αλλά και ως άνθρωποι να αναφέρουμε ότι σε όλα τα πράγματα υπάρχει ένα μέτρο και ένα όριο το οποίο πρέπει να σεβόμαστε και να μην παραβιάζουμε, κάτι το οποίο δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση έγινε με τρόπο αισχρό. Ευτυχώς στον τόπο που ζούμε όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο κάθε ένας από εμάς, ποια είναι η διαδρομή του, ποια είναι τα πιστεύω και οι αξίες του, και ιδιαίτερα, ποια τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε και αφιέρωσε τη ζωή του και έτσι δεν περιμένουμε από ανθρώπους που αρθρογραφούν με αυτό το χυδαίο και φανατισμένο τρόπο να μας διαφωτίσουν. Ειδικά όταν πρόκειται για εξαιρετικούς ανθρώπους με αδιαμφισβήτητη ηθική αξία και υψηλό πατριωτικό φρόνημα, αποδεκτούς από το σύνολο των μελών της τοπικής μας κοινωνίας, όπως ο στρατηγός Γιώργος Παραπανίσιος και ο μηχανικός, Βαγγέλης Κανταρτζής, που όλοι γνωρίζουν τους αγώνες τους και τη στάση τους σε τέτοια πατριωτικά ζητήματα..
     Είναι χαρακτηριστικό πως παρά το ότι και οι δύο δεν παρίσταντο στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η διοίκηση ως ψήφισμα συμπαράστασης συλλόγου από τα Γιαννιτσά για τη μη χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ονομασία των Σκοπίων, το συγκεκριμένου site με ένα λασπώδες και κατευθυνόμενο δημοσίευμα  -του οποίου ο φερόμενος χειριστής δε βρισκόταν καν στο δημοτικό συμβούλιο- προχώρησε σε επιλεκτική επίθεση εναντίον τους, μεταξύ και άλλων προσώπων που πολύ πιθανόν κάποιοι να του υπέδειξαν, χρησιμοποιώντας ακραίες προσβλητικές εκφράσεις. Ζητούμε άμεσα να απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο αλλά και τα άλλα θυγατρικά sites και blogs (που διαχειρίζονται από τον ίδιο και συγγενικό του πρόσωπο), οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και υπαινιγμοί εναντίον των δύο δημοτικών μας συμβούλων.
     Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να ανάγει τον εαυτό του σε τιμητή των πάντων. Στηλιτεύουμε αυτές τις ανάρμοστες συμπεριφορές και αυτές τις χυδαίες εκφράσεις γεμάτες μίσος και φανατισμό οι οποίες χαρακτηρίζουν αποκλειστικά αυτούς που τις γράφουν. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ακόμα και οι δημοτικοί σύμβουλοι που παρέστησαν και τοποθετήθηκαν υπέρ της αναβολής του συγκεκριμένου ψηφίσματος (οι οποίοι δεν ανήκουν στη δική μας παράταξη) είναι το ίδιο πατριώτες, αν όχι περισσότερο, από αυτούς που το υπερψήφισαν κάποιοι από τους οποίους το έκαναν χρησιμοποιώντας επίτηδες και πομπώδεις εκφράσεις, και σίγουρα δεν είναι προδότες και δωσίλογοι όπως επιχειρήθηκε να παρουσιαστούν στο συγκεκριμένο δημοσίευμα. 
     Το να διαφωνείς με τον τρόπο διεκδίκησης ενός αναφαίρετου δικαιώματος και αιτήματος, πιστεύοντας ότι ίσως να υπάρχουν και άλλοι πιο αποτελεσματικοί τρόποι, δεν σου αφαιρεί τον τίτλο του πατριώτη και του εθνικά υπερήφανου και ευαίσθητου πολίτη. Μάλλον οι συνάδελφοι που παρευρέθησαν και στην πλειοψηφία τους ανήκουν στη διοικούσα παράταξη, πλήρωσαν για άλλη μια φορά την ανοργανωσιά της διοίκησης και του δημάρχου τους, ο οποίος για πολλοστή φορά φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο τέτοια θέματα χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία, εκθέτοντας κυρίως τους δικούς του συμβούλους.
     Η πατρίδα μας δεν έχει ανάγκη από ακρότητες αλλά ούτε και από τέτοιου είδους ψευτοπατριώτες. Πρέπει να πάψουμε να χωριζόμαστε σε προδότες και μη, ανάλογα με το που θέλει  ο καθένας να κατατάξει τον εαυτό του και αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη. Οι υπερβολές δε βοήθησαν ποτέ το έθνος μας, αντιθέτως στο παρελθόν το έβλαψαν θανάσιμα. Ας παραδειγματιστούμε από τα λάθη του παρελθόντος και ας ωριμάσουμε σαν κοινωνία και σαν άνθρωποι αποφεύγοντας τις ακρότητες και τις κραυγές δείχνοντας εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. 



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!