«Στα πράσα» εργοδότης που απαίτησε επιστροφή του δώρου

Εργαζόμενος κατήγγειλε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ότι ο εργοδότης του ζήτησε να του επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο είχε καταβάλει μέσω τραπέζης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Εργασίας.

Μετά τη συνεργασία του ΣΕΠΕ με την αστυνομία, ο εργαζόμενος παρέδωσε στον εργοδότη προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ώστε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του εργοδότη.  

Το αρμόδιο υπουργείο καλεί «τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν, επώνυμα ή ανώνυμα, οποιαδήποτε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, επικοινωνώντας με τα κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας ή στον τηλεφωνικό αριθμό 15512». 

Θυμίζουμε ότι εδώ και καιρό έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες εργαζομένων, που μετά την είσπραξη του δώρου ή και του μισθού, πιέζονται ασφυκτικά να επιστρέψουν στην εργοδοσία μέρος ή ολόκληρο το ποσό.  

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!