Μητσοτάκης: Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας

Δεν υπάρχει ‘’καθαρή έξοδος’’ όπως τόνισε ο κ. Βίζερ, αλλά παραδέχθηκε και ο κ. Σκουρλέτης. Αυτή είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι έχετε υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για τουλάχιστον μία πενταετία» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.

«Αν είστε ακόμη στην εξουσία το καλοκαίρι του 2018, κάτι που είναι αυτοσκοπός για εσάς, είναι προφανές ότι θα αναλάβετε και νέες βαριές υποχρεώσεις με άλλοθι μία ελάφρυνση του χρέους… Όσο περισσότερο μείνετε στην εξουσία, τόσα περισσότερα θα σας ζητούν, και όσα σωστά σας ζητούν δεν τα πιστεύετε, και δεν τα θέλετε όπως τις ιδιωτικοποιήσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«"Η ζωή μας έγινε ευκολότερη με τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο" είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Δεν αισθάνεστε ίχνος ντροπής να ακούτε ότι είστε η ευκολότερη κυβέρνηση των δανειστών μας;» διερωτήθηκε.

O Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «λέτε ότι διαφωνείτε με όσα σας ζητούν, αλλά τα ψηφίζετε όλα για να μη χάσετε την καρέκλα… Δεν διαπραγματεύεστε τίποτε απολύτως».

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο της ΝΔ, πριν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ «η Ελλάδα ήταν γνωστή για τη λέξη φιλότιμο, τώρα είναι γνωστή για τη λέξη "κωλοτούμπα"».

Oλες οι χώρες είχαν ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο εκτός από την Ελλάδα επισήμανε εξάλλου, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι λέει ψέματα αναφορικά με την προστασία της κατοικίας, αφού γίνονται ήδη και δρομολογούνται κι άλλοι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ακόμα και για χρέη προς το Δημόσιο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει την ικανότητα να παράγει διαρκώς νέα μνημόνια, κάνοντας λόγο για νέο άτυπο μνημόνιο, το οποίο, όπως υπενθύμισε, περιλαμβάνει νέα μέτρα: μείωση των συντάξεων 18% και νέα μείωση του αφορολόγητου από τον Αύγουστο του 2018.

 

skai


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!