Συνεχίζεται η έκθεση Νικολα Τεσλα στο ΝΟΗΣΙΣ μεχρι τέλος Μαίου

ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ : Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΦΗΥΡΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Περιοδική έκθεση στο Νόησις

Επιστήμονας , εφευρέτης, οραματιστής, ανθρωπιστής, φιλόσοφος, προφήτης του 21ου αιώνα. Οι ανακαλύψεις του σχετίζονται με το εναλλασσόμενο ρεύμα και τη χρήση του. Θεωρείται ο εφευρέτης των ακτίνων Χ και ο άνθρωπος που οραματίστηκε την ασύρματη μεταφορά ενέργειας σε πολύ μακρινές αποστάσεις.
Η περιοδική έκθεση «Νίκολα Τέσλα: ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον» , εγκαινιάζεται στις 4 Νοεμβρίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, Νόησις στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει μέχρι και το Μάιο του 2018.
Στην περιοδική έκθεση παρουσιάζονται συνολικά 14 εκθέματα, τα περισσότερα λειτουργικά , μακέτες, μοντέλα των εφευρέσεων Τέσλα και  οπτικοακουστικό υλικό.
Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κάνει μια εικονική περιήγηση στα εργαστήρια του μεγάλου εφευρέτη φορώντας μια ειδική μάσκα επαυξημένης πραγματικότητας. Την ίδια ώρα σε άλλο χώρο του Νόησις ένα πηνίο ύψους δύο μέτρων παράγει κατά τακτά χρονικά διαστήματα τάση δύο εκατομμυρίων βολτ, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.
Η έκθεση «Νίκολα Τέσλα: ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον» ,εξελίσσεται σε τέσσερις κατευθύνσεις ώστε να καλύψει όλο το εύρος της ζωής και προσφοράς του επιστήμονα που σημάδεψε τον 20ο αιώνα:
-Η ζωή του Τέσλα μέσα από ένα χρονολόγιο.
-Τα επιτεύγματα και το έργο του Τέσλα, που αποτυπώνεται σε τέσσερις ενότητες: εναλλασσόμενο ρεύμα, επαγωγικός ηλεκτροκινητήρας- ρεύμα υψηλής τάσης και συχνότητας, πηνία, ασύρματη μεταφορά ενέργειας, μηχανολογία.
-Το όραμα και η κοσμοθεωρία του Νίκολα Τέσλα
Πληροφορίες www.noesis.edu.gr
Επικοινωνία Ελισάβετ Κωνσταντίνου 2310 483.000 (ες. 105)






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!