Δεκατρείς δολοφονίες παιδιών χωρίς ενόχους

Η Ζαϊνάμπ ήταν επτά ετών. Απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε. Το πτώμα της βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων στην πόλη Κασούρ στο δυτικό Πακιστάν περίπου 2 χιλιόμετρα από το σπίτι της.

Το κοριτσάκι εξαφανίστηκε περίπου πριν από μια εβδομάδα, ενώ βρισκόταν καθ'οδόν για τα θρησκευτικά μαθήματα που παρακολουθούσε.

Η οικογένειά της λέει ότι η αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να τη βρει μετά τη δήλωση της εξαφάνισης και ότι συγγενείς ήταν αυτοί που βρήκαν βίντεο από κάμερες ασφαλείας με τις τελευταίες κινήσεις της μικρής.

Οι εικόνες δείχνουν έναν άνδρα να κρατά από το χέρι τη Ζαϊνάμπ και κυκλοφόρησαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Εάν η αστυνομία είχε κινηθεί έγκαιρα ο δράστης θα είχε εντοπιστεί», δήλωσε οργισμένος ο πατέρας του κοριτσιού. 

Δώδεκα παρόμοια εγκλήματα έχουν γίνει στην ίδια πόλη την τελευταία διετία και εξοργισμένοι κάτοικοι, θεωρώντας την αστυνομία ανίκανη, εισέβαλαν στο αρχηγείο της αστυνομίας. Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν, δυο άτομα σκοτώθηκαν από πυρά.  

Η Ζαϊνάμπ ήταν το 13ο θύμα. Οι αρχές λένε ότι πέντε από τους φόνους πιθανότατα έχουν τον ίδιο δράστη, ο οποίος «καταδιώκεται από εκατοντάδες αστυνομικούς» και ότι έχει ληφθεί δείγμα DNA από 90 υπόπτους.

Παραδέχονται ωστόσο, ότι πράγματι ένα κοριτσάκι βιάζεται και δολοφονείται κάθε δυο μήνες στην πόλη, τα τελευταία 2 χρόνια.

Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες ένα 9χρονο παιδί απήχθη από το κέντρο της Κασούρ, αλλά κατάφερε να ξεφύγει από τον απαγωγέα του.  

Το τραγικό τέλος της Ζαϊνάμπ σαν να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ξέσπασαν διαδηλώσεις στους δρόμους της πόλης, ενώ οργισμένο πλήθος πολιόρκησε το αρχηγείο της αστυνομίας, αποπειράθηκε να εισβάλει και πετροβόλησε τους αστυνομικούς που το υπερασπίζονταν.

Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν, δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά.  «Δεν πρόκειται να θάψω το παιδί μου μέχρι να βρεθεί ο δολοφόνος της» δήλωσε ο πατέρας της Ζαϊνάμπ, ενώ ακτιβιστές και κληρικοί έδωσαν διορία στην τοπική κυβέρνηση να παραιτηθεί, απειλώντας με μαζικές καθημερινές διαδηλώσεις. 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!