Τεράστια επιτυχία!!! Δεκτός απο το Πανεπιστήμιο του Cambridge ο Αλέξανδρος Τερζόπουλος, μαθητής του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου


Άλλη μια μεγάλη επιτυχία, ίσως την μεγαλύτερη μέχρι την επόμενη για τον μαθητή της Γ' Λυκείου Αλέξανδρο Τερζόπουλο του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, αφού του κοινοποιήθηκε η απόφαση και έγινε δεκτός για φοίτηση στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. 
Αναφερόμαστε  στην μεγαλύτερη γιατί ο Αλέξανδρος έχει να παρουσιάσει στο ενεργητικό του αρκετές επιτυχίες από το γυμνάσιο ακόμη. 
  1. το 2014 είχε συμμετάσχει στο CTY (θερινό σχολείο για ταλαντούχα και χαρισματικά παιδιά  www.avatonpress.gr/2013/06/johnshopkins.html &  www.avatonpress.gr/2014/07/2-cty.html),  
  2. πρώτευσε στον 27ο πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής (Β' λυκείου) της ΕΕΦ (www.avatonpress.gr/2017/05/avatonpressgr-video.html), 
  3. 1ο βραβείο στον 30ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας  //blogs.sch.gr/2lykoraiok/2017/ 
  4. ήταν χάλκινος ολυμπιονίκης στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Χημείας (/www.avatonpress.gr/2017/07/2-49.html ) & //www.avatonpress.gr/2017/07/avatonpressgr-video.html) και 
  5. διάκριση στο 6ο Ετήσιο Μαθητικό συνέδριο ACSTAC του Αμερικανικού Κολεγίου Ανατόλια (blogs.sch.gr/2lykoraiok/2017/11/), 
  6. βράβευση απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (blogs.sch.gr/2lykoraiok/2017/08/)
Ο Αλέξανδρος Τερζόπουλος μιλώντας στο avatonpress.gr δήλωσε σχετικά με την πολύ μεγάλη του επιτυχία: 

"Η φοίτηση στο Πανεπιστήμιο του Cambridge αποτελεί ένα προσωπικό όνειρο- το κορυφαίο επίπεδο διδασκαλίας και διεξαγόμενης έρευνας, η πολλών αιώνων παράδοση και η μοναδική διαμόρφωση των σπουδών στις Θετικές Επιστήμες (Natural Science) συνιστούν παράγοντες οι οποίοι κατεξοχήν βρίσκονται πίσω από την απόφασή μου να επιδιώξω μία θέση στο Πανεπιστήμιο. 
Νοιώθω εξαιρετικά ευχαριστημένος από τη θετική απάντηση στην αίτησή μου, αλλά επίσης κι ευγνώμων σε όλους τους ανθρώπους -γονείς, καθηγητές κ.ά.- που με στήριξαν στην προσπάθεια αυτή με την ουσιαστικότατη βοήθεια που προσέφεραν. 
Η διαδικασία μέχρι αυτό το σημείο υπήρξε κουραστική και ιδιαίτερα αγχώδης, ωστόσο οπωσδήποτε θεωρώ πως το αποτέλεσμα είναι το ιδανικό."


Σχετικά με την διαδικασία που ακολουθήθηκε δήλωσε τα εξής:

"Η διαδικασία των αιτήσεων για τη φοίτηση στο Cambridge ξεκινάει από την αρχή του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους, όταν ο υποψήφιος χρειάζεται να υποβάλει στη σχετική υπηρεσία του Ην. Βασιλείου (UCAS) την αίτησή του ηλεκτρονικώς, στην οποία περιλαμβάνεται ένας μεγάλος όγκος με τα προσωπικά του στοιχεία, ακαδημαϊκό ιστορικό, συστατικές, προβλέψεις βαθμών κ.ο.κ. 
Έπειτα, απαιτείται η συμπλήρωση μιας συμπληρωματικής αίτησης η οποία αποστέλλεται κατευθείαν στο Πανεπιστήμιο. Ανάλογα με το δηλωμένο αντικείμενο σπουδών, μπορεί να απαιτηθούν ορισμένες εξειδικευμένες εξετάσεις -όπως γίνεται και για τις Θετικές Επιστήμες- που πραγματοποιούνται από το Πανεπιστήμιο τον Νοέμβριο, σε τοπικά εξεταστικά κέντρα. 
Το επόμενο βήμα είναι, αν τα αποτελέσματα των εν λόγω εξετάσεων (τα οποία δεν γνωστοποιούνται στον υποψήφιο) κριθούν ικανοποιητικά, να κληθεί για συνέντευξη. Οι συνεντεύξεις πραγματοποιούνται στις αρχές Δεκεμβρίου επί τόπου στο Cambridge, όπου οφείλουν να παραβρεθούν οι υποψήφιοι. 
Έκαστος έχει κανονισμένες 2-3 συνεντεύξεις με καθηγητές σχετικού αντικειμένου, στις οποίες εξετάζεται προφορικά σε ερωτήσεις ανεβασμένου επιπέδου στο συγκεκριμένο αντικείμενο με περιορισμένο χρόνο. Κατά τη διάρκεια του επόμενου διαστήματος, οι πολυάριθμες αιτήσεις αξιολογούνται προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες. 
Η απάντηση συνήθως αναμένεται στις αρχές-μέσα Ιανουαρίου, οπότε και ενημερώνονται οι υποψήφιοι για την απόφαση του Πανεπιστημίου καθώς και τη σχετική προσφορά για σπουδές σε αυτό."

Όλοι οι συνεργάτες του avatonpress.gr του ευχόμαστε η επιτυχία αυτή να είναι η απαρχή για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες!!!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!