Δέσμευση της Exin να ολοκληρώσει την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με δήλωσή του ο όμιλος Exin δηλώνει τη δέσμευσή του να ολοκληρώσει την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής ενώ όπως αναφέρει έχει καταθέσει επικαιροποιημένο φάκελο.

Παράλληλα δεν σχολιάζει τις πληροφορίες για διεύρυνση του σχήματος που θα κάνει την εξαγορά. «Η Exin είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος για την ολοκλήρωση της συναλλαγής (σ.σ. Εθνική Ασφαλιστική). Εντός αυτού του πλαισίου, ένας επικαιροποιημένος φάκελος υποβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα».

«Σε συνέχεια της υποβολής, αναδύθηκαν άρθρα με εικασίες και φήμες για τη συμμετοχή στην εξαγορά διάφορων οντοτήτων. Στις φήμες και τις εικασίες δεν θα γίνει σχολιασμός.

«Η Exin και οι κύριοι εταίροι της δεσμεύονται να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή. Εν αναμονή των νομικών και κανονιστικών απαιτήσεων της διαδικασίας - όπως ορίζεται - ο Όμιλος Exin δεν μπορεί να προβεί σε γνωστοποιήσεις εκτός του πλαισίου των επίσημων διαδικασιών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα σενάρια για την πιθανολογούμενη συμμετοχή της Pimco, θυγατρικής της Allianz διαψεύστηκαν από την ίδια την Pimco, ενώ άλλα σενάρια θέλουν την Berkshire Hathaway, του μεγαλοεπενδυτή Γούορεν Μπάφετ να συμμετέχει στο σχήμα.

Με βάση τη συμφωνία πώλησης που υπεγράφη των περασμένο Ιούνιο, το τίμημα της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Exin Financial Services Holdings ανέρχεται στα 718,3 εκατ. ευρώ. Το κεφαλαιακό κέρδος για την Εθνική Τράπεζα θα προσεγγίσει τα 160 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον ενίσχυση στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας θα υπάρξει και από τη μείωση του σταθμισμένου ενεργητικού που θα εμφανίζει ο όμιλος.

Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης και η έγκαιρη υλοποίηση της συμφωνίας είναι καθοριστική ενόψει των stress tests των τραπεζών.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!