Live η ομιλία Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία για έξοδο από τα Μνημόνια

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε στην ομιλία του,."Μετά από σχεδόν οκτώ ολόκληρα χρόνια βρισκόμαστε στη τελική ευθεία για την έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων"

«Η χώρα βρίσκεται σε μια ιστορική καμπή. Κοιτάζει κατάματα την προοπτική εξόδου από το σκληρό και άδικο καθεστώς της επιθετικής λιτότητας».

«Είμαστε η Αριστερά της μάχης, των αγώνων, των κινημάτων, των ιδεών και των οραμάτων. Αποδεικνύουμε όμως, ότι είμαστε και η παράταξη που στις δύσκολες εθνικές στιγμές δεν διστάζει να βάλει πρώτα την πατρίδα, όποιο κι αν είναι το κόστος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το κοινωνικό μέρισμα και ανέφερε πως μέσα σε μία τριετία δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας, μειώθηκε η ανεργία και αυξήθηκαν οι δαπάνες σε υγεία και παιδεία.

«Η χώρα βγήκε στις αγορές» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Οι επενδύσεις το 2017 κατέγραψαν ρεκόρ δεκαετίας. Βελτιώθηκαν όλοι οι οικονομικοί δείκτες και η χώρα αφήνει το 2017 με πραγματικούς ρυθμούς ανάπτυξης»

«Η πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας έρχεται το 2018» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως για να βγει η χώρα από τα Μνημόνια «χρειαζόταν μια κυβέρνηση με σθένος, να παλέψει, να διεκδικήσει και να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Να έχει σχέδιο και αρχές».

«Από τον Γενάρη του 2015, μετά από σκληρή μάχη, έφυγαν οι ασύλληπτες δεσμεύσεις για τα πλεονάσματα, που θα κόστιζαν επιπλέον 20 δισ. στην τριετία και συμφωνήθηκε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, με πολύ χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους» είπε ο κ. Τσίπρας.


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!