Public Issue: Προβάδισμα 15,5 μονάδων για τη Ν.Δ. στην εκλογική επιρροή

Προβάδισμα 15,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής καταγράφει έρευνα της Public Issue που διενεργήθηκε τον μήνα Ιανουάριο και η οποία εμφανίζει την «ψαλίδα» μεταξύ των δύο κομμάτων να κλείνει, με τη διαφορά ωστόσο να παραμένει μεγάλη.

Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 37% (± 3%) στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 21,5% (± 3%).

Ειδικότερα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

Βάσει της έρευνας της Public Issue, η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει άνοδο κατά 2,5 εκατοστιαίες μονάδες, από 19% τον περασμένο Οκτώβριο σε 21,5% σήμερα. Η παρατηρούμενη μεταβολή του γενικού πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού κλίματος, σε συνδυασμό με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος εξηγούν σύμφωνα με την εταιρεία, ως ένα βαθμό, αυτήν την άνοδο. Ενδεικτικά, στην έρευνα της Public Issue, προκύπτει ότι 20% των νοικοκυριών, δηλώνει ότι έχει λάβει το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα».

Αντιθέτως, η εκλογική επιρροή της Ν.Δ., στο  ίδιο χρονικό διάστημα, καταγράφει κάμψη κατά τέσσερις μονάδες, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2016 να βρεθεί κάτω από το όριο του 40%, στο 37%.

Η «ψαλίδα» παραμένει σε διψήφια επίπεδα και υπολογίζεται σε 15,5%, με την Public Issue πάντως να επισημαίνει ότι η διαφορά των δύο κομμάτων έχει περιοριστεί σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2016 (24%) και τον Οκτώβριο του 2017 (22%).

Επίσης η Public Issue διευκρινίζει ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν από το συλλαλητήριο και την πολιτική ένταση που έχει πυροδοτήσει η ανακίνηση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!