Το Super Puma διέσωσε τη γυναίκα στον Ολυμπο -Σε υψόμετρο 2.800 μέτρων

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης μια γυναίκας στον Όλυμπο.

Το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε από την κορυφή του Ολύμπου την 35χρονη τραυματισμένη ορειβάτη και προσγειώθηκε στην 110 Π.Μ. Αμέσως το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρει την 35χρονη αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου και θα εκτιμηθεί η κατάστασή της.

Νωρίτερα μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση της γυναίκας που έχει τραυματιστεί στο λούκι του Στεφανιού, στον Όλυμπο, είχε ξεκινήσει από τις 11 σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η κατάσταση υγείας της γυναίκας ήταν σοβαρή.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για μια ορειβάτη περίπου 35 χρονών, η οποία τραυματίστηκε μετά από πτώση στο «λούκι» του Στεφανιού σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρα.

Στην επιχείρηση για τη διάσωσή της συμμετείχε από την πρώτη στιγμή το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης, συμμετείχαν 11 πυροσβέστες, από τις υπηρεσίες Κατερίνης, Λιτοχώρου και από τη 2η ΕΜΑΚ.  


Το σημείο του ατυχήματος (Φωτογραφία: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης)

Πηγή: larissanet


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!