The Wall: Αρθρωτή τηλεόραση 146 ιντσών από τη Samsung

Η Samsung παρουσίασε μια γιγαντιαία τηλεόραση 146 ιντσών, με την ονομασία «The Wall», στο πλαίσιο της έκθεσης CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας.

H τηλεόραση διαθέτει οθόνη MicroLED, η οποία προωθείται ως καλή εναλλακτική στην OLED. Επίσης, η Samsung υποστηρίζει ότι η αρθρωτή της τεχνολογία θα επιτρέπει την παραγγελία τηλεοράσεων διαφόρων (κατά προτίμηση) μεγεθών, καθώς οι οθόνες αποτελούνται από πολλά μικρότερα τμήματα τα οποία μπορούν να συντεθούν έτσι ώστε να προκύπτουν ασυνήθιστες διαστάσεις και σχήματα.

Πλεονέκτημα της MicroLED είναι πως δεν χρειάζεται φίλτρα χρήματος και επιτρέπει φωτεινή εικόνα χωρίς την ανάγκη backlight- το οποίο κανονικά δυσκολεύει την «παραγωγή» βαθέος μαύρου στην οθόνη, ενώ, όπως αναφέρει το CNET, από τη στιγμή που η κάθε LED μπορεί να ανάβει ή να σβήνει μεμονωμένα, η τεχνολογία micro-LED έχει τη δυνατότητα για άπειρο contrast. Το «The Wall» της Samsung μπορεί να επιτύχει φωτεινότητα ύψους 2.000-nit. Παρόλα αυτά, με την επιλογή της αυτή η Samsung έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση με ανταγωνιστές που έχουν στραφεί στις OLED, ενώ, όπως υπογραμμίζει το BBC, οι οθόνες MicroLED είναι και δύσκολες στην κατασκευή, καθώς οι LED τους πρέπει να τοποθετούνται μεμονωμένα σε στρώματα από μηχανήματα.

«Ως η πρώτη στον κόσμο αρθρωτή τηλεόραση τηλεόραση MicroLED για καταναλωτές, το “The Wall” αντιπροσωπεύει άλλη μια καινοτομία. Μπορεί να μετατραπεί σε κάθε μέγεθος, και προσφέρει απίστευτη φωτεινότητα, εύρος χρωμάτων, έκταση χρωμάτων και επίπεδα μαύρου» δήλωσε ο Τζονγκί Χαν, πρόεδρος Visual Display Business της Samsung Electronics.

Η Samsung δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την τιμή του «The Wall»- ωστόσο παρουσίασε επίεσης την «πρώτη QLED TV στον κόσμο με τεχνολογία 8Κ ΑΙ», η οποία θα λανσαριστεί διεθνώς, αρχίζοντας με την Κορέα και τις ΗΠΑ, το δεύτερο μισό του 2018. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης βελτιώνει τις επιδόσεις ως προς το περιεχόμενο standard definition σε ανάλυση 8Κ, ενώ διαθέτει ειδικό αλγόριθμο για να ρυθμίζεται η ανάλυση της οθόνης με βάση τα χαρακτηριστικά εικόνας της κάθε σκηνής, έτσι ώστε να βελτιώνεται συνεχόμενα η ποιότητα των εικόνων. Παράλληλα, η εταιρεία προέβη σε παρουσιάσεις των δυνατοτήτων της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης Bixby, του SmartThings (πλατφόρμα ΙοΤ) και του Universal Guide (πρόγραμμα- οδηγός που προτείνει αυτόματα τηλεοπτικά προγράμματα και περιεχόμενο ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη).

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!