«Απόλυτη εμπιστοσύνη στον Νίκο Κοτζιά για το όνομα» UPD

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, όσον αφορά την εξεύρεση λύσης για το όνομα της ΠΓΔΜ. Όπως είπε, αν το κόμμα του διαφωνήσει με την πρόταση για την ονομασία της γειτονικής χώρας, θα ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι «η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο “Μακεδονία”. Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε».

Και συμπλήρωσε: «Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία».

Όπως είπε, «η μόνη ελπίδα για τη γειτονική χώρα είναι η εξεύρεση λύσης που δεν θα πληγώνει την Ελλάδα».

Λίγη ώρα αργότερα, το Εθνικό Συμβούλιο «επιβεβαίωσε ομόφωνα την πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με το Σκοπιανό ζήτημα, όπως αυτή διατυπώθηκε στο 1ο και 3ο Συνέδριο του Κινήματος, περί μη χρήσης του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του». 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!