Πέθανε ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος από ανακοπή καρδιάς UPD

Σε ηλικία 66 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Θοδωρής Μιχόπουλος στις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε λόγω ανακοπής καρδιάς.

Ο δημοσιογράφος βρέθηκε σε επιτελικές θέσεις σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και δούλεψε πολλά στην ΕΡΤ, όπου μεταξύ άλλων ήταν αρχισυντάκτης δελτίων ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε το 1983 στην εφημερίδα «Αυγή», ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια, ανέλαβε αρχισυντάκτης αλλά και πολιτικός αρθρογράφος.

Εργάστηκε στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Η Πρώτη», και στην «Εποχή» ως αρθρογράφος και διετέλεσε, επίσης, επί σειρά ετών, αρχισυντάκτης πολιτικών εκπομπών στην Ερτ, τον Αντένα, Σκάι, και Σταρ.

Για μεγάλο διάστημα ήταν επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, θέση από την οποία αποχώρησε το 2017, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Η κηδεία του Θοδωρή Μιχόπουλου θα γίνει αύριο Δευτέρα 15/1, στις 4 μ.μ., από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Παράκληση της οικογένειάς του, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στη Διεθνή Αμνηστία: ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ - GR2601101510000015148030784 - ONOMA ΔIKAIOYXOY "ΔIEΘNHΣ AMNHΣTIA EΛΛHNIKO TMHMA".

Σε σημερινή του ανακοίνωση το γραφείο χαρακτηρίζει τον Θοδωρή Μιχόπουλο ως αφοσιωμένο αριστερό, σπάνιο δημοσιογράφο και υπέροχο άνθρωπο.

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αριστερός δημοσιογράφος πρώτης γραμμής, ένας αταλάντευτος αγωνιστής που έδωσε όλες του τις δυνάμεις, μέχρι την τελευταία στιγμή, στην υπόθεση της ανανεωτικής Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, της επικοινωνιακής δουλειάς  και  των κομματικών μέσων» τονίζει το κυβερνών κόμμα.

«Η συνέπειά του, η προσήλωσή του στην υπόθεση της Αριστεράς, το χιούμορ του, η στρατηγική σκέψη και η ευφυΐα του Θοδωρή Μιχόπουλου θα μας λείψουν. Κυρίως, όμως, θα μας λείψει η ανθρωπιά και η αυθεντικότητά του» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ηταν στενός φίλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που βρέθηκε σήμερα δίπλα του στο νοσοκομείο, και μελών της ομάδας των 53 ενώ, ενώ συνδεόταν και με τους παλιούς ρηγάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε ενεργά συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ συνδιαμορφώνοντας την επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ τόνισε ότι «υπήρξε ένας δημοσιογράφος που εργάστηκε σκληρά και γόνιμα με επαγγελματική ευσυνειδησία. Οι συνάδελφοι και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του θα τον θυμούνται για το ήθος, την απλότητα και το χιούμορ του.

»Υπήρξε δημοσιογράφος με εξαιρετική ικανότητα στην πολιτική ανάλυση αλλά και την επικοινωνία. Έμεινε σταθερός στις απόψεις του και υπερασπίστηκε τις ιδέες του έως και το ξαφνικό του τέλος. Κέρδισε τη συμπάθεια και την αναγνώριση ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, γιατί ήταν γνήσιος και αυθεντικός».

Θλίψη για την αιφνίδια απώλεια και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του δημοσιογράφου εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. 

Με τη φράση «Αντίο "παππού"» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αποχαιρέτησε τον Θοδωρή Μιχόπουλο. 

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι «υπήρξε ένας διαπρεπής δημοσιογράφος που καθ’ όλη την πολυετή πορεία του, τόσο στα ραδιοτηλεοπτικά όσο και στα έντυπα Μέσα, τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή ως λειτουργός τον χώρο της ενημέρωσης.

«Τον Θοδωρή διέκριναν πάντα το ήθος, η ακεραιότητά και η ευγένεια, καθιστώντας τον παράδειγμα στους νεότερους δημοσιογράφους. Πάνω απ’ όλα όμως ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν ένας καλός φίλος, ένας συνεπής σύντροφος της ανανεωτικής, κομμουνιστικής και της ευρύτερης ριζοσπαστικής Αριστεράς» τόνισε ο Νίκος Βούτσης

«Αποχαιρετούμε τον Θοδωρή Μιχόπουλο, έναν σημαντικό άνθρωπο, σπουδαίο δημοσιογράφο, συνεπή αγωνιστή της ιδεολογίας του, καλό φίλο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ιδιαίτερα στον μονάκριβο γιο του που υπεραγαπούσε», αναφέρουν σε ανακοίνωσή του το συγκυβερνών κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Σε ανακοίνωσή της η Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «ο Θοδωρής Μιχόπουλος στη μακρά και διακριτή πορεία του στη δημοσιογραφία υπήρξε μαχητικός και κυρίως συνεπής στις ιδέες του για τις οποίες αγωνίστηκε μέχρι τέλους. Στην οικογένειά του και στο κόμμα του εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας».

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της «στην οικογένεια και τους φίλους του Θοδωρή Μιχόπουλου. Ενός δημοσιογράφου που διακρινόταν για το ήθος και την εργατικότητά του και είχε φίλους σε όλους τους χώρους». 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έγραψε στο Twitter: «Παλιός φίλος και πολιτικός αντίπαλος τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο Θοδωρής ήταν έντιμος και λεβέντης. Τα συλλυπητήρια μου σε όσους τον αγάπαγαν».

«Τον Θοδωρή Μιχόπουλο, θα τον θυμόμαστε, για το ήθος, τις αρχές και την εργατικότητα του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του και στους οικείους του», ανέφερε η Ένωση Κεντρώων.

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε σύντροφος, φίλος & συνεργάτης, με διαχρονική συνεισφορά στην υπόθεση της Αριστεράς» έγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε ανάρτηση του στο Twitter.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, έκανε λόγο για «μία από τις πιο καθαρές φωνές της δημοσιογραφίας δεν είναι πια μαζί μας. Φίλος από τα χρόνια του Ρήγα Φεραίου, ήταν από τους πιο αυστηρούς κριτές της καθημερινότητάς μας, με ζηλευτή ευθυκρισία για τα πολιτικά τεκταινόμενα».

«Ήταν σπουδαίος δημοσιογράφος, σταθερά και με συνέπεια δεκαετιών με την ανανεωτική αριστερά, ένας άνθρωπος με έμφυτο χιούμορ, πηγαία λαϊκότητα και ιδιαίτερες ικανότητες στην πολιτική ανάλυση και επικοινωνία. Καλό ταξίδι φίλε και σύντροφε», έγραψε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, έγραψε για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου: «Αντίο φίλε Θόδωρε, ήσουν πολύτιμος».

Τη βαθιά του λύπη για τον θάνατο του Θοδωρή Μιχόπουλου εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Οι όποιες διαφωνίες μας το τελευταίο διάστημα δεν μπορούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τον αγωνιστή που γνωρίσαμε για δεκαετίες, τον δημοσιογράφο, τον άνθρωπο.Τα πιο θερμά συλλυπητήρια μας στους δικούς του».

Τέλος, τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Ο Θεόδωρος Μιχόπουλος, συνεπής στις ιδέες του, τις οποίες υπηρέτησε με πάθος, υπήρξε μια δημοσιογραφική φωνή με άποψη και σεβασμό στην αντικειμενική ενημέρωση. Ήταν ένας αγαπητός και εξαίρετος δημοσιογράφος. Στους οικείους του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», αναφέρει σε δήλωσή του. 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!