Ο Σπ. Αυγερινός επιβεβαιώνει Τσουκάτο: Στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ πήγε το 1 εκατ. μάρκα της Siemens

Τον Θόδωρο Τσουκάτο επιβεβαίωσε σήμερα στη δίκη για τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς, ο άλλοτε υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος Σπύρος Αυγερινός.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα το 1.000.000 γερμανικά μάρκα, το οποίο “κάθισε” τον πρώην στρατηγό στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μπήκε, σύμφωνα με τον μάρτυρα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Θόδωρος Τσουκάτος είχε φέρει χρήματα στο κόμμα αλλά τότε δεν ήξερα ότι ήταν από την Siemens. Ήμουν μπροστά όταν είχε φέρει μέρος των χρημάτων και πήρε κουπόνια τα οποία καταστράφηκαν» κατέθεσε ο μάρτυρας περιγράφοντας παράλληλα πως επρόκειτο για συνήθη πρακτική να φτάνουν στα ταμεία του κόμματος χρήματα με αυτό τον τρόπο.

  • Εισαγγελέας: Γιατί όλα αυτά δεν τα είπατε νωρίτερα γι’ αυτόν τον άνθρωπο και τον αφήσατε να έρθει κατηγορούμενος;
  • Μάρτυρας: Δεν το είπα στην πρώτη κατάθεση (…) Ήμουν μπροστά σε παραλαβές χρημάτων Τσουκάτου.
  • Εισαγγελέας: Τότε λέγατε πως δεν γνωρίζατε και δεν ήταν απαραίτητο να γνωρίζετε.
  • Μάρτυρας: Δεν είναι κάτι που είμαι περήφανος που είπα (…) Τότε δεν ήθελα να πιστέψω ότι ήταν πραγματικότητα αυτά που είχα ως υποψία.
  • Εισαγγελέας: Τελικά, ήρθαν τα λεφτά στο κόμμα;
  • Μάρτυρας: Ναι
  • Εισαγγελέας: Μάλιστα, κατηγορηματικά «ναι»

Όταν ο μάρτυρας κλήθηκε να εξηγήσει για ποιο λόγο έδινε χρήματα η εταιρεία στο κόμμα ο μάρτυρας είπε: «Οι εταιρείες θέλουν να διατηρούν καλές σχέσεις με όλο το πολιτικό φάσμα και να υπάρχει η αίσθηση της ηθικής υποχρέωσης. Δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα με τα κόμματα για να μην βρεθούν από τη μεριά του χαμένου».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!