Κινηματογραφικές πρεμιέρες: Ό,τι παίζει στα σινεμά από 15 Φεβρουαρίου 2018

Η Μορφή του Νερού

Δεκατρείς οσκαρικές υποψηφιότητες για μια ερωτική ιστορία ρομαντικής φαντασίας. Από τον κορυφαίο παραμυθά, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, έρχεται η ταινία «Η Μορφή του Νερού», ένα εξωπραγματικό παραμύθι που εξελίσσεται με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο στην Αμερική του 1962.

«Ήθελα να δημιουργήσω μία ταινία σχετικά με ένα πλάσμα αμφίβιο που θα έρθει να αλλάξει τη ζωή εκείνου που θα το σώσει», λέει ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.

Η ιστορία αφορά στην Ελάιζα (Σάλι Χόκινς) που είναι εγκλωβισμένη σε μια απομονωμένη ζωή, στο κρυμμένο κυβερνητικό εργαστήριο υψηλής ασφάλειας, όπου εργάζεται. Η ζωή της, όμως, αλλάζει οριστικά όταν η ίδια και η συνάδελφός της, η Ζέλντα (Οκτάβια Σπένσερ), ανακαλύπτουν ένα αυστηρά απόρρητο πείραμα και η Ελάιζα συνδέεται με ένα μυστηριώδες πλάσμα, το οποίο αποτελεί το αντικείμενο του πειράματος. Σύμφωνα με τον Ντελ Τόρο… «η ιδέα ήταν να πούμε την ιστορία ενός διαφορετικού πλάσματος με έναν άλλο τρόπο.»

The Shape of Water


Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Ηθοποιοί: Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Νταγκ Τζόουνς, Μάικλ Στούλμπαργκ, Οκτάβια Σπένσερ.

Διάρκεια: 123 λεπτά

Είδος ταινίας: Φαντασίας

Δείτε το τρέιλερ:


Black Panther

Ο Black Panther της Marvel Studios ακολουθεί τον T'Challa, που μετά τον θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda - ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου αφρικανικού κράτους- επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τη θέση του στον θρόνο. Όταν ένας παλιός και ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται, το θάρρος του T’Challa-βασιλιά - και Μαύρου Πάνθηρα - δοκιμάζεται σε μια τρομερή σύγκρουση που απειλεί την Wakanda, αλλά και ολόκληρo τον πλανήτη. Αντιμέτωπος με προδοσία και κινδύνους, ο νέος βασιλιάς πρέπει να συγκεντρώσει τους συμμάχους του και να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Μαύρου Πάνθηρα, για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του και να διασφαλίσει την ασφάλεια του λαού του.

Σκηνοθεσία: Ράιαν Κoύγκλερ

Ηθοποιοί:
Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Λουπίτα Νιόνγκο, Άντι Σέρκις, Μάρτιν Φρίμαν, Άντζελα Μπάσετ, Φόρεστ Γουίτακερ.

Διάρκεια: 130 λεπτά

Είδος ταινίας: Περιπέτεια φαντασίας

Δείτε το τρέιλερ:


Το Φεγγάρι του Δία

Κοινωνική αλληγορία φαντασίας του Κορνέλ Μουντρούτσο («Λευκός Θεός»). Ένας νεαρός Σύρος πρόσφυγας, στην προσπάθειά του να περάσει λαθραία από τη Σερβία στην Ουγγαρία, δέχεται τα πυρά ενός συνοριοφύλακα στο στήθος. Όμως, αντί να πέσει νεκρός, με ένα μυστηριώδη τρόπο αποκτά την ικανότητα να πετάει.

Jupiter Holdja / Jupiter's Moon

Σινεφίλ 2017

Ουγγρική ταινία, σκηνοθεσία Κορνέλ Μουντρούτσο με τους: Ζόμπορ Γιέγκερ, Μεράμπ Νινίντζε, Μόνικα Μπαλσάι.

Δείτε το τρέιλερ:


Η κόρη της Απρίλ

Μεξικάνικο οικογενειακό δράμα του Μισέλ Φράνκο («Μετά τη Λουτσία»). Όταν η 17χρονη Βαλέρια μένει έγκυος, τα οικονομικά της προβλήματα είναι μεγάλα και ο φόβος της απέναντι στη νέα της ευθύνη ακόμα μεγαλύτερος. H ετεροθαλής αδελφή της αποφασίζει να καλέσει την επί χρόνια απούσα μητέρα τους για να τη βοηθήσει όταν γεννηθεί το μωρό, αλλά σύντομα αποκαλύπτονται οι λόγοι για τους οποίους οι δύο αδελφές κρατούσαν τη μητέρα τους σε απόσταση.

April’s Daughter

Σκηνοθεσία: Μισέλ Φράνκο

Πρωταγωνιστούν: Έμα Σουάρεζ, Άνα Μαρία Μπετσερίλ, Ενρίκε Αριζόν, Τζοάνα Λαρεκούι.

Είδος: Δράμα

Δείτε το τρέιλερ:


Το Γατοξόρκι

Βραζιλιάνικο animation. Ο Λίνο είναι ένας διασκεδαστής σε παιδικά πάρτι που δεν αντέχει άλλο τη ρουτίνα του και το τεράστιο γατο-κοστούμι που αναγκάζεται να φορά. Όταν ζητάει τη βοήθεια ενός μάγου για να αλλάξει τη ζωή του, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα καθώς από λάθος μεταμορφώνεται σε αυτό που μισεί περισσότερο, το κοστούμι του...

Lino

Σκηνοθεσία: Ραφαέλ Ρίμπας

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Δείτε το τρέιλερ:


Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων

Σε μια απομονωμένη περιοχή 50 μίλια έξω από το Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται το πιο στοιχειωμένο σπίτι στον κόσμο. Κατασκευαζόταν με μανιώδεις ρυθμούς, ολημερίς και ολονυχτίς για δεκαετίες, υπό τις οδηγίες της Σάρα Ουίντσεστερ (Έλεν Μίρεν): έχει επτά ορόφους και εκατοντάδες δωμάτια, διαδρόμους που δεν οδηγούν πουθενά και πόρτες πίσω από τις οποίες κρύβεται τοίχος, σαράντα επτά τζάκια, δύο χιλιάδες καταπακτές, αετώματα, πυργίσκους, αυλές, υαλογραφήματα με αποσπάσματα από σεξπηρικά έργα: «Οι ίδιες αυτές σκέψεις κατοικούν τον μικρό τούτο κόσμο».

Στον υπόλοιπο κόσμο μοιάζει με τερατώδες μνημείο που συμβολίζει την τρέλα μιας διαταραγμένης γυναίκας. Όμως η Σάρα δεν το χτίζει για τον εαυτό της, την ανιψιά της (Σάρα Σνουκ) ή τον εκκεντρικό γιατρό Έρικ Πράις (Τζέισον Κλαρκ), τον οποίο έχει καλέσει στο σπίτι. Το έχτισε για να αντιμετωπίσει το ακατανόητο: θύμα ή θύτης, εκατοντάδες πνεύματα που διψούν για εκδίκηση, μερικά καλά και μερικά κακά, φυλακίστηκαν στο άσυλο αυτό και εκείνη ήταν η δεσμοφύλακάς τους. Και το πιο τρομακτικό πνεύμα όλων θέλει να κάνει τη Σάρα μία από αυτούς…

Σκηνοθεσία: Μάικλ Σπίριγκ, Πίτερ Σπίριγκ

Ηθοποιοί: Τζέισον Κλαρκ, Έλεν Μίρεν, Σάρα Σνουκ

Διάρκεια: 99 λεπτά

Είδος ταινίας: Θρίλερ

Δείτε το τρέιλερ:


Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!