Ν. Αφρική: Απομάκρυνση του Ζούμα από την προεδρία της χώρας αποφάσισε το κυβερνών κόμμα

Την απομάκρυνση του Τζέικομπ Ζούμα από την προεδρία της χώρας αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή του νοτιοαφρικάνικου κυβερνώντος κόμματος, του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC), όπως δήλωσε ανώτατο κομματικό στέλεχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters σήμερα, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του.

Αφότου ο αντιπρόεδρος Σίριλ Ραμαφόσα εξελέγη πρόεδρος του κόμματος τον Δεκέμβριο, ο Ζούμα δέχεται όλο και πιο έντονες πιέσεις από το κόμμα του να τερματίσει τη δεύτερη θητεία του, η οποία έχει αμαυρωθεί από πολλά σκάνδαλα, πριν από την κανονική ολοκλήρωσή της το 2019.

Η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος έχει την εξουσία να δώσει την εντολή στον Ζούμα να παραιτηθεί από την προεδρία της χώρας. Ωστόσο, νοτιοαφρικάνικα ΜΜΕ εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της χώρας ίσως αρνηθεί να εγκαταλείψει την εξουσία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!