Κοτζιάς σε Νίμιτς: Δεν είσαι αρμόδιος να μιλάς για την ελληνική πολιτική

Την έντονη ενόχληση του Νίκου Κοτζιά, προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με τον υπουργό Εξωτερικών να διαμηνύει πως δεν «είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποία είναι η πολιτική των Αθηνών. Συμπληρώνει δε, πως «οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός».

Σε σκληρή ανακοίνωσή του ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε ότι είχε το βράδυ της Παρασκευής μακρά συνομιλία με τον κ. Νίμιτς, στην οποία του υπογράμμισε «με σαφήνεια και αυστηρότητα ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποια είναι η πολιτική των Αθηνών, αλλά ούτε και για να την περιγράφει και μάλιστα με τρόπο λανθασμένο», πρόσθεσε.

Όπως συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών, «με βάση την ενημέρωση που είχα για τις συζητήσεις που είχε o κ. Νίμιτς στα Σκόπια, διατύπωσα με τη μέγιστη σαφήνεια ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός. Άλλωστε, κάθε καλοπροαίρετη διαπραγμάτευση γίνεται βάσει των συγκλίσεων που έχουν ήδη επιτευχθεί».

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως χαιρετίζει «τη δήλωση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανταποκρινόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, απηύθυνε έκκληση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση».

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!