Δήμος Παύλου Μελά: Δήλωσε συμμετοχή στην Ομάδα Εφήβων του «Δικτύου Άλφα» για μαθητές Β΄ Γυμνασίου έως Α΄ Λυκείου

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –
Δήλωσε συμμετοχή στην Ομάδα Εφήβων του «Δικτύου Άλφα» για μαθητές Β΄ Γυμνασίου έως Α΄ Λυκείου

 Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά συμμετέχει σε δίκτυα με σκοπό την αμφίδρομη ενημέρωση – πληροφόρηση, τη συνεχή ανταλλαγή εμπειριών – γνώσεων  και την υιοθέτηση νέων καλών πρακτικών και μεθόδων ως εργαλεία εφαρμογής.
Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει στο Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» και στις πρωτοβουλίες – παρεμβάσεις του.

ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ WHO AM I ?
«Συχνά λέμε ότι ο ένας ή ο άλλος δεν έχει βρει ακόμα τον εαυτό του. Όμως ο εαυτός δεν είναι κάτι που βρίσκει κανείς αλλά κάτι που δημιουργείς» Thomas Szasz
Μέσα από τη συμμετοχή σου στην ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ "Γνωρίζω τον εαυτό μου, συναντώ τους άλλους" θα μπορέσεις να νιώσεις δημιουργικός, ν’ ανακαλύψεις νέες πλευρές του εαυτού σου, να συζητήσεις θέματα που σε απασχολούν, να μοιραστείς συναισθήματα και σκέψεις, να εκφραστείς, να γνωρίσεις νέους σαν κι εσένα.
Γι αυτό το σκοπό θα αξιοποιήσουμε διάφορες μορφές τέχνης όπως εικαστικά, μουσική, κινηματογράφο, παιχνίδια ρόλων…
Μπορείς να συμμετέχεις στην ομάδα αν είσαι μαθητής Β’ Γυμνασίου έως Α΄ Λυκείου.
Η ομάδα ξεκινά τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, για 7 δίωρες συναντήσεις, κάθε Δευτέρα 17.30-19.30 μ.μ, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα», Κέννεντυ 32, Αμπελόκηποι.
Υπεύθυνες της ομάδας η Βασιλική Ζουντουρίδου και η Μακρογιάννη Χριστίνα, ψυχολόγοι στο Κ.Π. «Δίκτυο Άλφα».
Δήλωσε τη συμμετοχή σου στο τηλέφωνο 2310729090, πρωινές ώρες, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2018.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ»
Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» λειτουργεί από το Μάρτιο του 2001 με στόχο την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι ένα από τα 72 Κέντρα Πρόληψης που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Τα προγράμματα και οι δράσεις κινούνται στο πλαίσιο της εθνικής πολιτικής όπως εφαρμόζεται σήμερα για την πρόληψη των εξαρτήσεων. Εποπτεύεται επιστημονικά από τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών ΟΚΑΝΑ.
Η οπτική γωνία...
Όσο αποτελεσματικά και να είναι τα μέτρα καταστολής τα «ναρκωτικά» δυστυχώς θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, με τη μία ή την άλλη μορφή. Η πρωτογενής πρόληψη ενδιαφέρεται περισσότερο για τις αιτίες και τις συνθήκες που οδηγούν στην εξάρτηση, όποια κι αν είναι η μορφή της. Η διαδικασία της πρόληψης είναι μακροχρόνια και συνδέεται άρρηκτα με τη διαπαιδαγώγηση και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής.
Η πολυμορφία της εξάρτησης...
Εξάρτηση μπορεί να αναπτύξει κάποιος με ουσίες (καπνό, αλκοόλ, νόμιμα φάρμακα και παράνομες ουσίες) αλλά και με συνήθειες (τυχερά παιχνίδια, τζόγος, φαγητό), με αντικείμενα (διαδίκτυο, τηλεόραση, κινητό ) ή ακόμα και με ανθρώπους.
Οι δράσεις απευθύνονται σε μαθητές, νέους, εκπαιδευτικούς/παιδαγωγούς, γονείς, συλλόγους, φορείς και φυσικά πρόσωπα που ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του Κέντρου.
Οργανώνονται ομιλίες για τους παράγοντες που προστατεύουν από τις εξαρτήσεις και προάγουν την ψυχική υγεία, ομάδες γονέων και μονογονέων ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού, με στόχο την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, με στόχο την ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου και την ενδυνάμωση των σχέσεων εκπαιδευτικών-μαθητών, εποπτεία και υποστήριξη εκπαιδευτικών στην εφαρμογή μεθόδων πρόληψης στο σχολείο, ομάδες εφήβων και νέων με στόχο την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και συμπεριφορών που προστατεύουν από τις εξαρτήσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών, αθλητικών ομάδων, συλλόγων νέων, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για νέους, εκπαιδεύσεις ομάδων της κοινότητας σε πρακτικές που προάγουν την πρόληψη, ανοιχτές εκδηλώσεις, συμβουλευτική ατόμων και οικογενειών για προβλήματα εξάρτησης, σχέσεων και γενικότερα ψυχικής υγείας.
Περιοχή παρέμβασης...
Η περιοχή ευθύνης του Δικτύου Άλφα περιλαμβάνει τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου, Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου, Δέλτα και Χαλκηδόνας.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν σε όλους.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310729090


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!