Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια -Ισχυρά αστυνομικά μέτρα [εικόνες]

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια, αντιδρώντας στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό.

Περίπου 1.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, ενώ η αστυνομία έχει λάβει ισχυρά μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα έκτροπα και να μην συναντηθούν οι διαδηλωτές του Συντάγματος με τους αντιεξουσιαστές.

Με κεντρικό σύνθημα «καμία ανοχή σε εθνικισμό και φασισμό» οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν ενάντια στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα στο Σύνταγμα καθώς, όπως υποστηρίζουν, «η εθνικιστική κινητοποίηση όχι μόνο δεν αποτελεί κάποια μπερδεμένη και συγχυσμένη συνέχεια του αντιμνημονιακού αγώνα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για μια αστική αντιεξέγερση από την οποία οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι απανταχού ακροδεξιοί καθώς και η φασιστική τους πτέρυγα».

Από νωρίς το πρωί, δημιουργήθηκε «νεκρή ζώνη» στα Προπύλαια, με κλούβες των ΜΑΤ στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου και Ακαδημίας που απέκλεισαν τον δρόμο προς το Σύνταγμα.

Περίπου 1.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια. Φωτογραφία: Eurokinissi

Φωτογραφία: Eurokinissi


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!