Ο δικός μας Λουκιανός... έναν χρόνο μετά

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ο δικός μας Λούκι Λουκ «σφύριξε» στην Ντόλι του κι έφυγε από κοντά μας...

Mε αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη (7/2/2017), η ΕΡΤ ετοίμασε και μεταδίδει έναν νέο κύκλο τεσσάρων ντοκιμαντέρ με γενικό τίτλο «Με τον Λουκιανό», που είναι αφιερωμένα στον σπουδαίο συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, που σημάδεψε με το έργο και τη ζωή του πολλές γενιές του τόπου μας, είναι ένα σύμβολο αγνού, ευαίσθητου, σημαντικού και ακέραιου καλλιτέχνη. Το υλικό των εκπομπών βασίζεται στο πλούσιο αρχείο του συνθέτη, καθώς και σε συνεντεύξεις συνεργατών.

Απόψε, λοιπόν, στις 22.30, η ΕΡΤ1 θα μεταδώσει το πρώτο από τα τέσσερα ντοκιμαντέρ-αφιερώματα με τίτλο «Ο δικός μας Λουκιανός… έναν χρόνο μετά».

Για τον δικό τους Λουκιανό μιλούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς, η Αφροδίτη Μάνου, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Μίμης Δομάζος, η Φοίβη Αγγελοπούλου, οι γείτονές του στο Μεταξουργείο, η γυναίκα του Αννα Βαγενά και τα παιδιά του. Η σκηνοθεσία, το σενάριο και η παραγωγή είναι του Γιάννη Χαριτίδη, ενώ η εκτέλεση παραγωγής του Φάνη Συναδινού.

Και αυτή την εβδομάδα ακούσαμε νέες δουλειές από γνωστά συγκροτήματα, ενώ είδαμε και εντυπωσιακά βιντεοκλίπ. Καλλιτέχνες που ετοιμάζουν τις επόμενες δουλειές τους, αλλά και μεγάλες επιστροφές.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!