Κατέρρευσε το Θεογέφυρο της Ζίτσας

Ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά μνημεία της Ηπείρου, το Θεογέφυρο της Ζίτσας κατέρρευσε σήμερα το πρωί. Ένα γεωλογικό φαινόμενο, ένας βράχος που δημιουργούσε ένα φυσικό γεφύρι πάνω από τον Καλαμά κοντά στο χωριό Λίθινο, αποτελούσε έναν ιδιαίτερο προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας:

Το μοναδικού κάλους φυσικό μνημείο του Δήμου Ζίτσας το Θεογέφυρο, δεν άντεξε στη μανία της φύσης και κατέρρευσε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (πολυήμερες βροχοπτώσεις). 

Το Θεογέφυρο και η  ευρύτερη περιοχή με το ΦΕΚ 979/Β/27-11-91 έχει χαρακτηρισθεί ως Αρχαιολογικός χώρος και αποτελούσε πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών και επισκεπτών. 

Ο Δήμος  Ζίτσας σημειώνει ακόμα ότι από την  πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας και παράλληλα ενημέρωσε με σχετικό έγγραφό του τους Βουλευτές Ιωαννίνων και το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και ΙΓΜΕ) προκειμένου όλοι μαζί να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την επόμενη μέρα.

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!