Ο Ντουτέρτε προτρέπει τους στρατιώτες να πυροβολούν τις αντάρτισσες στο αιδοίο

Απευθυνόμενος σε μια ομάδα πρώην κομμουνιστών στις 7 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της χώρας, που στο παρελθόν διετέλεσε δήμαρχος της πρωτεύουσας Μανίλα, εμφανίστηκε να ενθαρρύνει τις ένοπλες δυνάμεις να στοχοποιούν τις γυναίκες.

««Πείτε στους στρατιώτες: “υπάρχει μια νέα εντολή απ’ το δήμαρχο.” Δεν θα σας σκοτώνουμε. Θα σας πυροβολούμε απλώς στο αιδοίο σας. Αν δεν υπάρχει αιδοίο είναι άχρηστες», είπε υπαινισσόμενος ότι είναι άχρηστες αν δεν διαθέτουν γεννητικά όργανα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το γραφείο Τύπου της προεδρίας περιέλαβε μεν το σχόλιο στην επίσημη απομαγνητοφώνηση της ομιλίας του Ντουτέρτε, αλλά αντικατέστησε τη λέξη «αιδοίο» με μια παύλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ο πρόεδρος των Φιλιππίνων απευθύνει προτροπή σε βία ή μιλά υποτιμητικά για τις γυναίκες. Απ' την ανάληψη της εξουσίας άλλωστε οπότε και δήλωσε ότι θα σκοτώσει όλους τους χρήστες και εμπόρους ναρκωτικών, χιλιάδες άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί με αποτέλεσμα το διεθνές ποινικό δικαστήριο να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!