Υψηλοί τόνοι με «εκφοβισμούς» και «κουκουλοφόρους»

Η υπόθεση του σκανδάλου Novartis προσφέρει το κατάλληλο υπόβαθρο για αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Την αφορμή για μία νέα αψιμαχία έδωσε σήμερα (Τετάρτη) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τους προστατευόμενους μάρτυρες ως «κουκουλοφόρους».

«Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι σε μια Δημοκρατία η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του λαού. Απαίτησε τη διαλεύκανση της υπόθεσης «αλλά χωρίς κουκούλες. Δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο. Που η κυβέρνηση, μάλιστα, παραδέχθηκε σήμερα ότι τους γνωρίζει».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι «αποδεικνύεται, πλέον, ότι ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος, όχι μόνο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών.

Στην απάντησή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού άσκησε σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι «επιχειρεί με την ανακοίνωσή του για το σκάνδαλο της Novartis να εκφοβίσει τους μάρτυρες, τους εισαγγελείς, τους δικαστικούς, και εν τέλει την ελληνική Δικαιοσύνη. Την οποία συνδέει με σκευωρίες και μεθόδους παρακράτους».

«Αντιπαρερχόμαστε την εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα επίθεσή του στην κυβέρνηση. Δεν φταίει αυτός, τόσος είναι... Απλώς θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι η εποχή του Γκοτζαμάνη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί», σημείωσε επίσης το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι «η Δικαιοσύνη, όπως και η Δημοκρατία, ούτε εκβιάζεται, ούτε χειραγωγείται, ούτε πρόκειται να εγκαταλείψει την αναζήτηση της αλήθειας, από τον φόβο των αντιποίνων που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προαναγγέλλει».

«Η αρχή ότι όλοι είναι αθώοι, μέχρις αποδείξεως του εναντίου ισχύει πάντα στην Ελλάδα», τόνισε επίσης το γραφείο του πρωθυπουργού για να καταλήξει ως εξής: «Αν κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται ως κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά από τις βαλίτσες της Novartis».


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!