Δ. Τζανακόπουλος: Θλιβερή η μετατόπιση του Μίκη Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες

Σφοδρή επίθεση στον Μίκη Θεοδωράκη για την ομιλία του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι η μετατόπισή σε «θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες, είναι μια θλιβερή εξέλιξη».

«Δεν θεωρώ ότι ήταν μια ορθή επιλογή να εμφανιστεί και να μιλήσει με τον τρόπο που μίλησε στο συλλαλητήριο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο καθένας κρίνεται για τις πολιτικές του απόψεις και την πολιτική του στάση.

Για τη σαρκαστική προσφώνηση «αδέρφια μου ναζιστές» που χρησιμοποίησε ο κ. Θεοδωράκης στην ομιλία του, ο κ. Τζανακόπουλος παρατήρησε ότι κάτι τέτοι «ούτε για αστείο δεν πρέπει να λέγεται. Ούτε για αστείο, ούτε για σαρκασμό».

«Δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασισμό, αναφερόταν και στον εαυτό του και στο ίδιο του το παρελθόν του. Δεν ξέρω αν τον κ. Θεοδράκη τιμά ο τρόπος που τον χαιρέτησαν ακροδεξιά στοιχεία και γνωστοί φασίστες αυτού του τόπου», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«O κ. Μητσοτάκης να τοποθετηθεί με σαφήνεια»

Εξάλλου, κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη «να πει τη θέση του για τη διαπραγμάτευση» και επεσήμανε ότι η στάση της κυβέρνησης δεν έχει τίποτε διαφορετικό από τη στάση των κυβερνήσεων τα τελευταία 10 χρόνια. Έθεσε δε, το ερώτημα αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαγράφει όσα ειπώθηκαν από το 2007 και μετά.

Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος διερωτήθηκε αν το σύνθημα του συλλαλητηρίου, καμία χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονές μας, είναι μια θέση που μπορεί και πρέπει να υιοθετηθεί από την ελληνική εξωτερική πολιτική. «Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του».

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει με πολύ μεγάλη σαφήνεια αν ο ίδιος και το κόμμα του υιοθετούν αυτήν την πολιτική θέση», που διατυπώθηκε στο συλλαλητήριο, τόνισε.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!