Καλαμαριά: «Αναφορά στον Γκρέκο», Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη"

Καλαμαριά   31 – 01 - 2018       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
Nίκου Καζαντζάκη
«Αναφορά στον Γκρέκο»
Σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου

Με τον Τάκη Χρυσικάκο και τη Γεωργία Νταγάκη

Με την  «Αναφορά στον Γκρέκο», το τελευταίο έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη  συνεχίζονται οι θεατρικές παραστάσεις  στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 9 και Αργυρουπόλεως).
Η πρεμιέρα του έργου έχει οριστεί για το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στις 9 το βράδυ  και οι παραστάσεις θα συνεχίζονται κάθε βράδυ μέχρι και την Παρασκευή 16 του ιδίου μηνός.  Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου, ο οποίος ενσαρκώνει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, το Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και η Γεωργία Νταγάκη, που με τη λύρα και το τραγούδι  συνομιλεί με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!
Συμμετέχει ο εξαίρετος μουσικός Κωστής Πυρένης   παίζοντας κλασική κιθάρα.

Η «Αναφορά στον Γκρέκο», είναι το τελευταίο έργο τού μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας ή, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Καζαντζάκης, μια «αναφορά»  με τη στρατιωτική έννοια του όρου, σχετικά με τους στόχους του και τις προσπάθειές του. Ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια και σταματά στην ημέρα της «κρητικής ματιάς» και στη σύλληψη της Οδύσσειας. Δεν αφηγείται το σύνολο της ζωής του, αλλά παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής του πορείας, χωρίς να ακολουθεί την αυστηρή χρονολογική σειρά της πραγματικής του βιογραφίας.
Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

Θεατρική προσαρμογή  – Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος
Συνεργάτης – Σκηνοθέτης : Εμμανουέλα Αλεξίου
Επιλογές τραγουδιών : Χαϊνης Δημήτρης Αποστολάκης – Γεωργία Νταγάκη
Φωτισμοί: Ντίνος Μεταλλίδης

Πρωταγωνιστεί :  Τάκης Χρυσικάκος
Κρητική λύρα - Τραγούδι    :  Γεωργία Νταγάκη
Κλασική κιθάρα : Χρυσόστομος Καραντωνίου


Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 15 ευρώ
Προπώληση: 13 ευρώ
Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65: 13€

Πληροφορίες : 2310 458591, 6945508404
Προπώληση εισιτηρίων:  www.viva.gr,  Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς
 Επικοινωνία: Ελευθερία Τέτουλα 6944 896503





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!