Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας: Μαθητές και ποντίκια


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
http://omegokmak.blogspot.gr , e-mail: omegokmak@gmail.com

Μαθητές  και ποντίκια

Ο σύλλογος γονέων του 2ο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Πυλαίας Χορτιάτη, σχολείο που φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες, καταγγέλλουν ότι τους 3 τελευταίους μήνες συμβιώνουν μαθητές και ποντίκια. Τονίζουν ότι «φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και μένουν κλεισμένα στα σπίτια».
Επανειλημμένα οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί ζητούν να προχωρήσουν οι επισκευές στο σχολείο, για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες που έγιναν για απολύμανση του σχολείου που εμφανίσθηκαν τρωκτικά σε μεγάλη έκταση και  προκάλεσαν σε μέλη του διδακτικού προσωπικού την σπάνια ασθένεια της λεπτοσπείρωσης. H καταγγελία, που τέθηκε υπ' όψη των εισαγγελικών αρχών και με την οποία ζητείται άμεση παρέμβαση, προκειμένου, είτε να πιστοποιηθεί η καταλληλότητα του κτιρίου -το οποίο εκμισθώνεται από ιδιώτηαλιά βιοτεχνία)- είτε να γίνει μεταφορά του σχολείο σε άλλο κατάλληλο κτίριο.
Παρά τα  έγγραφα που απέστειλε η διευθύντρια του σχολείου σε διάφορους φορείς το πρόβλημα παραμένει και έχουμε στις αρχές του 2018 μαθητές και ποντίκια μαζί .
Το ζήτημα συζητήθηκε αναλυτικά στην ημερίδα της Ομοσπονδίας για την ειδική αγωγή στις 24/1/18, μεταφέρθηκε η ανησυχία των γονιών, ζητάμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην διατρέχουν κανένα κίνδυνο οι μαθητές  και οι γονείς που έρχονται σε επαφή με το σχολείο.  Να προχωρήσουν με ευθύνη του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη ώστε γίνουν όλοι οι απαραίτητοι υγειονομικοί έλεγχοι για τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο.
Στις 31/1/18 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, που μας ενημέρωσαν ότι περιμένουν την πιστοποίηση καταλληλότητας του κτιρίου για να λειτουργήσει το σχολείο.
Την Τετάρτη 7/2/18 στις 12:00 θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο χώρο του σχολείου, που επαναλειτουργεί χωρίς να είμαστε γνώστες των απαραίτητων πιστοποιήσεων.

Γραφ. Τύπου

6 Φεβρουάριου 2018


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!