Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ για δημοσιεύματα,ψηφίσματα, πορίσματα ελεγκτικών αρχών και καταγγελίες στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου


Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ για ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ
Κάποιοι εργολαβικά καταφέρονται με ανυπόστατα δημοσιεύματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του για πλήθος καταγγελιών και ερευνών που γίνονται στο Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου, ενώ γνωρίζουν ότι η επερώτηση των βουλευτών βασίστηκε σε πόρισμα των ελεγκτικών αρχών το οποίο αναφέρονταν σε τρία(3) συγκεκριμένα ζητήματα. Δυστυχώς τέτοια δημοσιεύματα συναντήθηκαν και με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο μιλούσε για «λάσπη», ενώ οι δημιουργοί του έριχναν λάσπη ενάντια στο κυβερνών κόμμα και στους βουλευτές του, ξεχνώντας -όπως προείπαμε- ότι το πόρισμα που χρησιμοποιήθηκε στην επερώτηση βγήκε από τις ελεγκτικές αρχές.
Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κορδελιού-Ευόσμου κάνει σαφές ότι καμιά σκοπιμότητα δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην υιοθέτηση της θέσης: «καμιά έρευνα και για τίποτα». Όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο μάλλον μπερδεύονται με το γνωστό παρελθόν που υπήρχε στη χώρα. 
Αντίθετα, η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ βασική αρχή στην πολιτική του για αυτό και συντάσσεται με το αυτονόητο: Στις περιπτώσεις που υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό και όταν πρόκειται για φαινόμενα που έχει ζημιωθεί το δημόσιο, πλήρης και άμεση διερεύνησή τους και απόδοση ευθυνών αν αποδειχτούν αξιόποινες πράξεις και όχι να «σέρνονται» επί σειρά ετών με κίνδυνο την παραγραφή πιθανών αξιόποινων πράξεων, αλλά και από την άλλη να αιωρούνται κατηγορίες, που στην περίπτωση μάλιστα που αποδειχτούν αβάσιμες να αναστατώνουν την επαγγελματική και προσωπική ζωή εργαζομένων, για αυτό και θα πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έγκαιρα να τις αξιολογούν και να επισπεύδουν αποφάσεις.
Και ενώ όλα τα παραπάνω έπρεπε να είναι αυτονόητα για όλους, κάποιοι πολύ συνειδητά και για δικούς τους λόγους, επιχειρούν να περάσει η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρεται κατά του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και των εργαζομένων. Αντίθετα με αυτές τις επιδιώξεις άλλα λέει η πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει με πράξεις και όχι με λόγια στην υπεράσπισή των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους στους ΟΤΑ, ικανοποιώντας χρόνια και καίρια αιτήματα, όπως την επιστροφή στην δουλειά των απολυμένων δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων, την παράταση και όχι απόλυση των συμβασιούχων, την προκήρυξη 8.845 θέσεων μόνιμου προσωπικού στην Τ.Α., την αλλαγή-κατάργηση του πειθαρχικού δικαίου που είχαν επιβάλει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, άρση της υποχρεωτικότητας άσκησης έφεσης σε πρωτόδικες αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων, ρύθμιση για τη μη παραγραφή χρεών του Δήμου για δεδουλευμένα εργαζομένων και άλλα πολλά.
Επιπλέον να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου είναι αυτός για τον οποίο η κυβέρνηση έχει δείξει ξεχωριστό ενδιαφέρον- όπως καμιά άλλη κυβέρνηση δεν έκανε μέχρι τώρα- για μια σειρά ζητήματα: αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας και λειτουργία του σε 24ωρη βάση, ίδρυση και λειτουργία τοπικών μονάδων υγείας (ΤΟ.Μ.Υ), κατασκευή σχολείων μετά από 2 σχεδόν δεκαετίες στο Δήμο με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού για το πρόβλημα σχολικής στέγης στον Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου και εξασφάλιση άμεσης χρηματοδότησης για αυτόν τον σκοπό, σχολικά γεύματα, επίσπευση των διαδικασιών για τη γραμμή του Μετρό που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους του Δήμου και πολλά άλλα.
Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κορδελιού Ευόσμου έχει ως κριτήριο για τις προτάσεις της, τις πρωτοβουλίες της, τις διεκδικήσεις της μόνο τις ανάγκες και τα δίκαια αιτήματα, απόρροια χρόνιων παραλήψεων και καθυστερήσεων στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και θα συνεχίσει στο βαθμό που της αναλογεί να πρωτοστατεί ώστε αυτός ο τόπος να γίνει καλύτερος και οι άνθρωποί του να έχουν μια καλύτερη ζωή.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!