Επίθεση αντιεξουσιαστών με μπογιές και απειλητικά συνθήματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στην περιοχή της Ακρόπολης το απόγευμα του Σαββάτου.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πέταξαν κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού, ενώ έγραψαν στον τοίχο απειλητικά συνθήματα.

 

 

 

«Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλατείας Συντάγματος», ήταν το μήνυμα που έστειλαν με αφορμή τη συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη την Κυριακή στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που θα διεξαχθεί στο κέντρο της Αθήνας.

 

Ο Θεοδωράκης θα είναι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στο αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

  

Σημειώνεται ακόμη, ότι έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

 

 

 

Η απάντηση του Μίκη

 

Με μια λιτή δήλωση απάντησε  ο Μίκης Θεοδωράκης για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που σημειώθηκε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου.

 

Στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρεται πως ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε: «Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος»

 

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

 

Την ίδια ώρα στο ιστολόγιο κύκλων του μουσικοσυνθέτη υπήρξε ανακοίνωση που αναφέρει:

 

Αγαπητοι αναγνώστες,

Σήμερα το μεσημέρι κάποιοι άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην οικία του Μίκη Θεοδωράκη και έγραψαν σύνθημα το οποίο υπογράφεται ως Αναρχικό.

Ας κρίνει ο Ελληνικός λαός ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες και ποιοι είναι το πραγματικό παρακράτος, ποιοι απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη και ποιοι επιδιώκουν να τορπιλίσουν το αυριανό πανεθνικό Συλλαλητήριο στο οποίο θα μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης στον ενωμένο Ελληνικό λαό που θα παρευρεθεί αύριο και το οποίο ο ίδιος και οι διοργανωτές, επιθυμούν να εξελιχθεί ομαλά και εντελώς ειρηνικά.

Ότι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία.

Οι σκοτεινοί κύκλοι που τον πολεμούν απ' το 1940 και συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Ως γνωστόν, τα ποντίκια όταν έρχεται η γάτα, πάντα εξαφανίζονται...

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!