Στο Μόναχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το «Νταβός της γεωπολιτικής» -Με ποιους συναντήθηκε

Στο Μόναχο της Γερμανίας βρίσκεται ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετείχει στο Munich Security Conference.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Munich Security Conference (MSC), είναι διεθνώς γνωστό ως το «Νταβός της γεωπολιτικής». Στη συνάντηση του Μονάχου συμμετέχουν πάνω από 450 προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων, ηγέτες κρατών, υπουργοί, ακαδημαϊκοί και στελέχη διεθνών οργανισμών, και η θεματολογία του επικεντρώνεται στις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια.

Ο Κυριάκος Μητοστάκης κατά την πρώτη ημέρα της εκεί παρουσίας του συναντήθηκε με τον νυν Υπουργό Οικονομικών του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας κ. Markus Söder. O κ. Söder πρόκειται να ηγηθεί του CSU (Xριστιανοκοινωνιστές), που είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη Βαυαρία και βασικός πυλώνας του κεντροδεξιού σχήματος του οποίου ηγείται η Άγκελα Μέρκελ. Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, κ. Alexander Dobrindt.

Επιπροσθέτως, ο αρχηγός της ΝΔ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Βιομηχάνων Γερμανίας (BDI), κ. Dieter Kempf. H BDI είναι ένας εκ των σημαντικότερων θεσμικών εταίρων της γερμανικής κυβέρνησης ενώ η άποψή της λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν στη χάραξη της γερμανικής οικονομικής πολιτικής.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης κλείνει τις επαφές του σήμερα με τον κ. Michel Barnier, επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης για το Brexit.

Ας σημειωθεί ότι ο Michel Barnier έχει σημειώσει μακρά θητεία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ως επίτροπος και θεωρείται μάλιστα ως εν δυνάμει υποψήφιος διάδοχος του Jean Claude Juncker. Η συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ συνεπάγεται μείωση του κοινοτικού προϋπολογισμού η οποία ενδέχεται να έχει άμεσο αντίκτυπο και σε κονδύλια που προορίζονται για την Ελλάδα.

Σύμφωνα, τέλος, με την Πειραιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που διαμένουν στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και την κατοχύρωση αυτών και μετά την έξοδό της από την ΕΕ.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!