Η Ευαγγελία Στεφανή ανέλαβε τη διευθύνση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Η αρχαιολόγος Ευαγγελία Στεφανή ανέλαβε σήμερα τη διεύθυνση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Η επί δώδεκα χρόνια διευθύντρια του, δρ Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, ύστερα από απόλυτα επιτυχημένη πορεία 12 χρόνων στη διεύθυνση του μουσείου, έχει ήδη αναλάβει από το περασμένο καλοκαίρι τη Διεύθυνση της Εφορείας Πόλης Θεσσαλονίκης.

Η Δρ. Ευαγγελία Στεφανή γεννήθηκε στη Λαμία και σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο πανεπιστήμιο πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με ειδίκευση στην Προϊστορική Αρχαιολογία. Το 2000 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Το θέμα της διδακτορικής της διατριβής είναι «Η γυναικεία ενδυμασία στην Ανακτορική Κρήτη. Πρόταση ανάγνωσης ενός κώδικα επικοινωνίας».

Εργάζεται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία από το 1991. Υπηρέτησε για σειρά ετών στην ΙΖ΄ ΕΠΚΑ και συγκεκριμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βέροιας και πραγματοποίησε ανασκαφές, τόσο στην πόλη της Βέροιας όσο και σε ολόκληρο το νομό Ημαθίας.

Από το 2004 εργάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ήταν μέλος της ομάδας εργασίας που σχεδίασε και υλοποίησε τις μόνιμες εκθέσεις Μουσείου, οι οποίες εγκαινιάστηκαν το 2006. Επίσης διοργάνωσε εκδηλώσεις επιστημονικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα και ασχολήθηκε με την επικοινωνιακή πολιτική του μουσείου. Από το 2008 έως το 2014 ήταν Προϊσταμένη του Τμήματος Μουσειογραφικών Μελετών και Καλλιτεχνικού Σχεδιασμού Εκθέσεων του ΑΜΘ, διάστημα κατά το οποίο συντόνισε τη διοργάνωση περισσότερων από τριάντα περιοδικών εκθέσεων που παρουσιάστηκαν στο ΑΜΘ ή σε άλλα μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από το Νοέμβριο του 2014 είναι Προϊσταμένη του Τμήματος Συλλογών Κεραμικής, Τοιχογραφιών και Ψηφιδωτών και παράλληλα με τη συστηματοποίηση και τεκμηρίωση των αντίστοιχων συλλογών, συνεχίζει να εργάζεται για τη διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων και επιστημονικών δράσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!