Τουρκία: Διαψεύδει τους βομβαρδισμούς σε μονάδα υδροδότησης στην Αφρίν

Οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα δημοτικό σχολείο και μια μονάδα υδροδότησης στην επαρχία Αφρίν της βόρειας Συρίας, κατήγγειλαν την Τετάρτη οι Κούρδοι πολιτοφύλακες της Συρίας και μετέδωσαν συριακά κρατικά ΜΜΕ. Ωστόσο, μια πηγή από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διέψευσε τις καταγγελίες.

Ο εκπρόσωπος τύπου των YPG Νούρι Μαχμούντ δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι σύμμαχοί του στοχοθέτησαν την κεντρική μονάδα υδροδότησης από την οποία εφοδιάζεται η πόλη της Αφρίν. Τεχνικοί, όπως ανέφερε, προσπαθούν να επιδιορθώσουν τις ζημιές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια των επιδρομών επλήγησε και ένα δημοτικό σχολείο στο χωριό Μαϊντανκί, μία ημέρα νωρίτερα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό ισοπεδώθηκε τμήμα του σχολείου.

Από την πλευρά της η MKO Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωστοποίησε ότι τουρκικά στρατεύματα προκάλεσαν καταστροφές στη μονάδα πόσιμου νερού, σε απόσταση 9 χλμ βορειοανατολικά της πόλης Αφρίν.

Η μονάδα υδροδότησης προμηθεύει πόσιμο νερό σε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και εκτοπισμένους στην ευρύτερη περιοχή της Αφρίν, σημειώνει η μκο.

Σε ερώτηση που τέθηκε σχετικά με τις πληροφορίες αυτές, η πηγή από τον τουρκικό στρατό απάντησε:

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν στοχοθετούν τέτοιου είδους εγκαταστάσεις».

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!