Συρία: Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βομβάρδισε κυβερνητικές δυνάμεις

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον «συριακών φιλοκαθεστωτικών δυνάμεων», τις οποίες κατηγόρησε ότι προχώρησαν σε μια απρόκλητη επίθεση εναντίον ενός αρχηγείου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ).

Σε ένα δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, ο συνασπισμός διευκρίνισε ότι στελέχη του βρίσκονταν μαζί με τους μαχητές των ΣΔΔ, μιας συμμαχίας κουρδικών και αραβικών ένοπλων παρατάξεων η οποία δρα στη βόρεια και την ανατολική Συρία, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, 8 χιλιόμετρα ανατολικά της γραμμής αποκλιμάκωσης στον Ευφράτη Ποταμό.

«Υπερασπιζόμενος τις δυνάμεις του Συνασπισμού και τους εταίρους του, ο Συνασπισμός διεξήγαγε πλήγματα εναντίον των επιτιθέμενων δυνάμεων για να απωθήσει την επίθεση εναντίον των εταίρων που συμμετέχουν στην αποστολή του Παγκόσμιου Συνασπισμού για να ηττηθεί το Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά)», κατά την ανακοίνωση.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!