Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Νότιο Αιγαίο με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας. Ο καιρός σταδιακά θα παρουσιάσει βελτίωση από το μεσημέρι.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα. Σταδιακά πάντως μετά το μεσημέρι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν τοπικά στην Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις, ενώ τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 7 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην Ήπειρο από 2 έως 15 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 10, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου από 7 έως 12 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία στα δυτικά πελάγη σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 8 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή περαιτέρω εξασθένηση. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Αναλυτική πρόγνωση κατά τόπους από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Πηγή: meteo.gr

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!