Εμπλουτίζει το τουριστικό χαρτοφυλάκιό της η Ίος

Σε νέες αγορές ποντάρει το νησί της Ίου, προκειμένου να αυξήσει τις τουριστικές της ροές για την τρέχουσα τουριστική περίοδο. Όπως τονίζει, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου, Αντζελα Φάκου, ήδη οι «μηχανές» δουλεύουν στο Φουλ για να επιτευχθεί και νέα αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Πέραν των παραδοσιακών εκθέσεων -όπως αυτές του Λονδίνου και του Βερολίνου- φέτος η Ίος θα είναι παρούσα στο Μιλάνο, στη Σουηδία, Βρυξέλες και Βελιγράδι, ενώ η κ. Φάκου δεν αποκλείει, η Ίος να ταξιδέψει σε Ντουμπάι και ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από το μέτωπο των κρατήσεων είναι ιδιαίτερα θετικά, καθώς, όπως τονίζεται, η υψηλή περίοδος είναι σχεδόν κλειστή για κρατήσεις από τους ξένους επισκέπτες.

Το χαρτοφυλάκιο της Ίου τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί με δράσεις αθλητικού τουρισμού, με κορυφαία αυτή τη διοργάνωση του ημιμαραθωνίου στα τέλη Μαΐου, ενώ ήδη δράσεις έχουν προγραμματιστεί και στο μέτωπο του πολιτισμού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η κα Φάκου, στα τέλη Αυγούστου, η Φιλαρμονική θα δίνει το μουσικό της στίγμα στα σοκάκια του νησιού.

Τέλος, η Ίος θα είναι το πρώτο νησί των Κυκλάδων που τον Απρίλιο θα υλοποιήσει ένα σεμινάριο για τον τουρισμό που θα απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου.

Μάλιστα, η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και ο δήμος θα προνοήσει για τη μεταφορά, αλλά και τη διαμονή των συμμετεχόντων. Η ενημέρωση για το εν λόγω συνέδριο-σεμινάριο θα γίνει μέσω του διαδικτύου και πλατφόρμας που σύντομα θα ανακοινωθεί.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!