Μοσκοβισί: Δεν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αν δεν γίνουν όλες οι μεταρρυθμίσεις -Και για τη διαφθορά

Ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει προληπτική πιστοληπτική γραμμή για την Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Προειδοποίησε όμως ότι το πρόγραμμα δεν θα ολοκληρωθεί αν δεν γίνουν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορών την πάταξη της διαφθοράς. «Θα πάρει χρόνο αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πρέπει να βελτιώσουμε τις επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα», ανέφερε σε συνέντευξη στο euractiv.

Σημείωσε ακόμη ότι βελτιώνονται τα οικονομικά στοιχεία, αλλά οι πολίτες ακόμη περιμένουν τα δουν αυτά να «μεταφράζονται» σε χειροπιαστά αποτελέσματα. «Οσο αυτό δεν γίνεται, υπάρχει βέβαια δυσαρέσκεια και αυτό είναι ''τροφή'' για τον εθνικισμό και τον λαϊκισμό», σχολίασε.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει προληπτική πιστοληπτική γραμμή, απάντησε αρνητικά και συμπλήρωσε: «Δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα που να μοιάζει με επιβαλλόμενο πρόγραμμα στην Ελλάδα. Αυτή η προληπτική γραμμή δεν χρειάζεται. Πρέπει να έχουμε μία εποπτεία μετά το πρόγραμμα, αλλά αυτή πρέπει να είναι η εποπτεία μίας κανονικής χώρας, ενός κανονικού μέλους της ευρωζώνης, με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις βέβαια».

Σε ερώτηση για τις συζητήσεις σχετικά με την ελάφρυνση χρέους, ο Μοσκοβισί τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένα φιλόδοξο πακέτο. «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους», δήλωσε και ανέφερε ως παράδειγμα τη γαλλική πρόταση, που συνδέει την ελάφρυνση του χρέους με την ανάπτυξη. Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, λιγότερο αυτοματοποιημένοι.

«Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε μία λύση για να ελαφρύνουμε το βάρος του χρέους, που είναι βάρος για τον ελληνικό λαό. Και αυτό είναι μέρος της επιτυχούς κατάληξης του προγράμματος, κάτι που σημαίνει μία ελληνικής ιδιοκτησίας στρατηγική ανάπτυξης, ένα πακέτο για το χρέος και μία εποπτεία για μετά το πρόγραμμα», εξήγησε.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!