Αίσιο τέλος για το περιστατικό στο κολέγιο της Ουάσινγκτον





Αίσιο τέλος είχε το περιστατικό στο κολέγιο Highline Community στην πόλη Ντε Μόιν της Ουάσινγκτον, αφού περίπου 3 ώρες μετά τις αναφορές για πυροβολισμούς η αστυνομία αφού απέκλεισε, εκκένωσε και ερεύνησε την το χώρο, στη συνέχεια έδωσε το «πράσινο φως» και αποχώρησε από την περιοχή, αφού δεν εντόπισε κανέναν ύποπτο, όπως και κανένα θύμα.

Βέβαια το περιστατικό πήρε, όπως ήταν αναμενόμενος μεγάλες διαστάσεις, αφού συνέβη μόλις δύο μέρες μετά το μακελειό σε λύκειο της Καλιφόρνια που στέρησε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία δεν έχει εντοπίσει αν πρόκειται για πυροβολισμούς, ούτε τι προκάλεσε το θόρυβο που έσπειρε τον πανικό.
Το χρονικό του συμβάντος

Συναγερμό προκάλεσε το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) η είδηση ότι που μετέδωσαν πολλά διεθνή Μέσα και έκανα λόγο για πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο της πόλης Ντε Μοίν της Ουάσιγκτον. Ο χώρος αποκλείστηκε αμέσως από την Αστυνομία, η οποία προσπάθησε να απομακρύνει τον κόσμο.

Με ανακοίνωση του το πανεπιστήμιο ανέφερε ότι το κολέγιο είχε αποκλειστεί «αυτό δεν είναι άσκηση. Κλειστές πόρτες, κλειστά παράθυρα. Η αστυνομία βρίσκεται στο χώρο του κολεγίου. Μην έρθετε αν βρίσκεστε στο δρόμο».

Στο χώρο του κολεγίου έσπευσαν βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί. Ενώ παρά το γεγονός ότι δεν είχαν υπάρξει πληροφορίες για θύματα, η αστυνομία κρατούσε αποκλεισμένο τον χώρο, ενώ δεν απέκλειε και την πιθανότητα για «λάθος συναγερμό».

Το πανεπιστήμιο, δύο ώρες μετά την αρχική του ενημέρωση, γνωστοποίησε ότι προληπτικά ακυρώνονται τα μαθήματα για σήμερα, Παρασκευή, ενώ συμβούλεψε μαθητές και εργαζόμενους να παραμείνουν κρυμμένοι εκεί που βρισκόντουσαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία του Κεντ όσο περνούσε η ώρα «απομακρυνόταν» το σενάριο των πυροβολισμών, όμως η περιοχή είναι παρέμενε αποκλεισμένη για προληπτικούς λόγους.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουν έντοπίσει κάποιον ύποπτο, ή κάποιον τραυματία άνθρωπο που να γνωρίζω», δήλωσε νωρίτερα στο πρακτορίο Reuters υψηλόβαθμος Αστυνομικός της Ουάσινγκτον.

To Tweet της αστυνομίας της πόλης Renton ανέφερε ότι αστυνομικές δυνάμεις έχουν μεταβεί στο κολέγιο μετά από αναφορές για πυροβολισμούς. Σημείωσε ωστόσο ότι τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Μηνύματα μέσα από το Πανεπιστήμιο έστελναν οι φοιτητές, αναφέροντας ότι ήταν «οχυρωμένοι» στις τάξεις...









Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!